Babyudstyr

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er en dyr fornøjelse at gøre klar til en kommende baby. For mange løber det let op i 30.000 kroner, når de skal have udstyret til  i orden. Men det behøver ikke at være så dyrt.

I 'Klar besked'  kan du få gode råd til at klare projekt baby bedst og billigst

Andre gode råd til indkøb til baby:

Barnevogn: Køb barnevogn efter dit behov. Hvis du regner med, at dit kommende barn ikke bliver det eneste i familien, så kan det være en god idé at købe en vogn af lidt bedre kvalitet. Hvis du bor i byen og skal ind og ud af busser og toge, så er det måske en fordel med en lettere vogn. Og bor du et sted, hvor den skal kunne køre også på grusveje, så skal der være robuste hjul på, der ikke punkterer. Derudover er det vigtigt, at du husker, at vognen skal kunne være i din bil. Har du en lille bil, så kan du købe modeller, der kan klappes sammen til næsten ingenting.

Drop vuggen: Medmindre du har en arve-vugge i familien, så kan du spare penge ved helt at droppe vuggen. I stedet kan dit barn sove i barnevognens lift, som du stiller op i barnevognen.

Puslebord: Nøjes med at købe en puslepude, som du lægger på en kommode.

Køb brugt: På internetsider som Den Blå Avis kan du finde alt mellem himmel og jord i babyudstyr og spare penge. Hvis du køber en brugt seng eller barnevogn skal du bare huske at skifte madrassen ud af hygiejneårsager.

Bleer: De billige kan være ligeså gode som de dyre mærker - alt afhænger af, hvilken pasform, der fungerer bedst til dit barn. Du kan få gratis prøvepakker på langt de fleste bleer. På den måde kan du finde den bedste ble til din baby uden at bruge en formue i processen.

Sæbe: Din babys hud har det bedst med ikke at få tilført nogle former for sæbe overhovedet. Brug wipes til at fjerne snavs og andet, men i badekarret skal der helst kun være rent vand. Hvis dit barn har problemer med tør hud kan man, når babyen bliver lidt ældre, tilføre lidt olie til vandet. Din baby skal helst kun i bad et par gange om ugen.

Kilde: Elsebeth Håkonssen, Sundhedsplejerske

Sparetips:Du kan finde flere sparetips - og  en oversigt over, hvilke ting, der er gode at købe til den kommende baby her