¨

Fra ismark til kornmark

27:24

Jæger- og BondestenalderDe allerførste mennesker i Danmark var jægere, der kom til Danmark i jagten på rensdyr og andet vildt på træk under istiden for ca. en kvart million år siden. De slog sig dog ikke ned fast – det skete først ca. 12.000 år før vor tidsregning.

I løbet af stenalderen indtraf én af de største og mest afgørende omvæltninger i menneskets historie: opdagelsen af landbruget, altså skiftet fra jæger- til bondestenalder. Det var en afgørende begivenhed, for det var først med landbruget at mennesket blev fastboende.

I det danske landskab ligger der masser af spor fra stenalderen, der er synlige selv i dag. I programmet tages seeren med rundt til nogle af dem, når vi bl.a. besøger Knudshoved, Kellerøddyssen ved Tystrup-Bavelse, Troldstuerne ved roden af Sjællands Odde, og Holmegård Mose.

Vi skal høre om liv og død i stenalderen, om jægerfolk der kunne gå tværs over havet, om drabelige hjerneoperationer med flintesten, om mad, våben, religion, død og begravelser og pizzaer... og en masse andet!

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App