Vuggestue desinficeres

Vuggestuen Labyrinten i Kalundborg er lukket på 11. døgn, efter en smitsom diarré smittede store dele af ansatte og børn. I dag var der fuld gang i den kemiske rengøring af stedet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag bliver Junior på halvandet år passet af sin mormor. Han går på vuggestuen Labyrinten i Kalundborg. Og han er en af de mange børn på institutionen, som er blevet ramt af en smitsom mavesygdom.

- Gennem de sidste måneder har min datter og børnene gentagne gange haft diarré og opkastninger, siger Juniors Mormor, Irene Petersen fra Kalundborg.

- Det er i hvert fald under ti, der ikke er blevet ramt. Nok også under fem. Men helt præcist kan jeg ikke sige det, fortæller Annebeth Vistisen, som er områdeleder i Kalundborg Kommune.

Siden 17. marts har Junior og de andre børn måttet blive derhjemme. Vuggestuen er lukket. I dag var et rengæringsfirma så i fuld gang med at rense stedet. Alt skal endevendes. Vandet er blevet testet for bakterier, og ventilationssystemet bliver rengjort. Arbejdet forventes at tage hele weekenden.

- Det er jo katastrofalt for forældrene, at de ikke kan få børnene passet. Men omvendt har de gentagne gange været ramt af sygdom, og så vi blev vi nødt til at handle som vi gjorde, siger Annebeth Vistisen.

Smitten er kommet i bølger siden december måned. Da det stod allerværst til, blev embedslægen tilkaldt. Han beordrede lukningen af institutionen. Men indtil videre har det ikke været muligt at finde kilden til smitten. 

I sidste uge fortalte vi her på TV2 øst, om en farlig tarmbakterie som huserer på de sjællandske sygehuse. Men ifølge embedslægen er der ikke noget at være nervøs for.

Og på vuggestuen fortsætter jagten på synderen.