¨

Voldsom eksplosion i landsby: Mand blev brutalt nedskudt i samme hus

Både bomberyddere og kriminalteknikere arbejder i et hus i Mullerup, som tidligere har dannet rammen om en voldsom nedskydning. Foto: René Lind

En eksplosion har lørdag morgen rystet borgerne i den lille by Mullerup på Vestsjælland. Huset har tidligere været centrum for en uhyggelig likvidering.

Offer er fængslet

  • 03. okt 2020 kl. 16:50 Den 46-årige mandlige beboer, som var offer for angrebet. Er nu selv fængslet for besiddelse af flere ulovlige våben.

Siden tidligt lørdag morgen har politiet været massivt til stede i landsbyen Mullerup på Vestsjælland. Det sker efter en voldsom eksplosion, som politiet fik anmeldelser om klokken 05.56 lørdag morgen. En eksplosion, politiet betragter som et drabsforsøg.

- Det tyder på, at der har været to eksplosioner på stedet. Én indenfor og én udenfor, sagde vagtchef Lars Galasz fra Midt- og Vestsjællands Politi lørdag morgen.

Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste (EOD) arbejder på stedet med at undersøge og sikre efter eksplosionen, og også Rigspolitiets Nationalkriminaltekisk Center arbejder på stedet.

00:35

Foto: René Lind

Luk video

Samlever var også i huset

Indtil videre tyder sporene på ejendommen på, at der er blevet kastet en håndgranat mod ejendommen. Da Forsvarets Ammunitonsrydningstjeneste fortsat arbejder på stedet, er det dog ikke endeligt fastlagt, forklarer efterforskningslederen.

En mandlig beboer i ejendommen er kommet lettere til skade, men derudover er der kun sket materielle skader. Mandens samlever var også i huset, men hun er ifølge efterforskningsleder Lars Krogsgaard ikke kommet til skade.

I alt er omkring 25 politifolk til stede på adressen i den lille, vestsjællandske by - foruden eksperterne fra Forsvaret. Det er dog bestemt ikke første gang, at ejendommen tiltrækker sig politiets opmærksomhed.

Politiet foretog grundige undersøgelser, efter en 29-årig mand i 2018 blev nedskudt på samme adresse som der i dag er sket en eksplosion. Foto: René Lind - Lind Foto

29-årig brutalt nedskudt

Præcis samme hus i Mullerup var centrum for et usædvanligt blodigt opgør i det kriminelle miljø i 2018, bekræfter efterforskningsleder Lars Krogsgaard.

Omkring klokken 09.00 om morgenen den 8. juli 2018 trængte tre mænd ind i huset i Mullerup, hvor en 29-årig mand fra Korsør opholdt sig. Der opstod tumult, hvorefter den 29-årige flygtede ud af et vindue.

Flugten lykkedes dog ikke, og manden blev brutalt nedskudt på gårdspladsen, hvor seks skud ramte ham, hvorefter gerningsmændene flygtede i retning mod Gørlev. Siden har politiet efterforsket drabet, som de betragtede som et opgør i det kriminelle miljø, men ingen er endnu blevet dømt for det.

Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste arbejder lørdag i Mullerup. Foto: René Lind

Beboere skal i grundlovsforhør

I efterforskningen er politiet meget opmærksomme på historikken omkring huset.

- Det er samme adresse, og man kan sige, at det naturligvis også indgår i vores efterforskning, siger Lars Krogsgaard.

Selvom husets to beboere er at betragte som forurettede i sagen, vil de begge blive fremstillet i grundlovsforhør.

- Det gør vi, fordi vi har gjort nogle våbenfund på adressen. Derfor vil de begge blive fremstillet i grundlovsforhør - manden in absentia, fordi han har skader på benet, der stadig kræver skadestuebehandlinger, siger vicepolitiinspektør Lars Krogsgaard fra Midt- og Vestsjællands Politi, der leder efterforskningen.

De to vil blive fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Roskilde lørdag eftermiddag.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App