¨

Voldsom brand hærger havnen i Kalundborg: Ingen mennesker i fare

00:36

Der er netop nu en større brand ved Avista Oil Danmark i Kalundborg. Ingen mennesker er kommet til skade under branden.

Avista Oil Danmark på havnen i Kalundborg står i flammer og en stor røgsøjle står op i himlen. Avista Oil ligger på Juelsmindevej.

I en pressemeddelelse advarede Midt- og Vestsjællands Politi tidligere om kraftig røg på stedet og opfordrede til, at alle i området holder sig indendøre. Det er dog ikke længere nødvendigt.

Slukningsarbejdet er stadig i gang, og derfor skal man stadig give god plads til myndighederne, så brandfolkene kan få plads og ro til at slukke branden helt.

I øjeblikket ser det alvorligt, men fornuftigt ud. Vi er ved at have styr på branden

Lasse E. Hansen, beredskabschef

Politiet vil gerne have, at man spreder opfordringen, hvis man kender nogle, der bor tæt ved havnen i Kalundborg, eller som af anden årsag kan befinde sig i området. 

Alvorligt, men under kontrol

Ifølge Vestsjællands Brandvæsen er det en meget omfattende brand i en af Avista Oils produktionsanlæg. 

  Foto: Jens Nielsen

- I øjeblikket ser det alvorligt, men fornuftigt ud. Vi er ved at have styr på branden, fortæller beredskabschef Lasse E. Hansen fra Vestsjællands Brandvæsen til TV ØST.

Brandvæsnet har sat al disponibelt mandskab ind i slukningsarbejdet, og de får samtidig hjælp til at slukke fra havnefronten af to slæbebåde.

Vi har ikke fået nogle meldinger om, at der skulle være nogen derinde. Men det er vi selvfølgelig opmærksomme på

Lasse E. Hansen, beredskabschef

- Vi har omkring 60 brandmænd og 15-20 slukningskøretøjer på stedet. Når vi har fået helt styr på varmen og sikret, at branden ikke, skal vi i gang med at efterslukke og se nærmere på miljøudfordringen, siger beredskabschefen.

Umiddelbart ingen mennesker i fare

Lasse E. Hansen fortæller desuden, at den kraftige røg i området ser ud til at være aftagende, men man skal stadig holde sig på afstand. Og der er ingen meldinger om menneskeliv i fare.

- Vi har ikke fået nogle meldinger om, at der skulle være nogen derinde. Men det er vi selvfølgelig opmærksomme på, ligesom vi også er opmærksomme på vores brandmænds sikkerhed, siger han. 

Påvirker også trafikken

DR P4 Sjælland skriver desuden på Twitter, at branden giver "kiggekø" på rute 22 ved Kalundborg. Vejen er siden blevet spærret mellem Østre Havnevej og Lerchenborgvej. 

Opdateres...

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App