Virksomheder vil trække højtuddannede til området

En ny aftale mellem virksomheder i Kalundborg og a-kasser skal lokke højtuddannet arbejdskraft til Vest- og Nordvestsjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Virksomheder i Kalundborg indgår mandag den 28. september en historisk aftale med a-kasser for højtuddannet arbejdskraft.

Flere af Danmarks største virksomheder har aktiviteter i Kalundborg. De oplever øget vækst og behov for at kunne tiltrække højtuddannede medarbejdere. Men hvordan får man tiltrukket højtuddannede kandidater til Kalundborg? Det skal en nytænkende rekrutteringsalliance mellem industrien, erhvervsrådet, kommunen og fire arbejdsløshedskasser for højtuddannede nu støtte op om. Partnerskabet indvies ved en officiel ceremoni den 28. september 2015 på Novo Nordisk i Kalundborg, hvor blandt andre beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) deltager. Det skriver Kalundborgegnens Erhvervsråd i en pressemeddelelse.

 

En win-win-win situation

Det er Akademikernes A-kasse, der har taget initiativ til den nye rekrutteringsalliance. Repræsentanter fra Kalundborgegnens Erhvervsråd, Novo Nordisk, Jobcenter Kalundborg og Akademikernes A-kasse har tegnet rammerne for partnerskabet, hvor følgende parter deltager: Kalundborg Kommune, Kalundborgegnens Erhvervsråd, Jobcenter Kalundborg, Novo Nordisk, Novozymes, Statoil Refining Denmark, DONG Energy, NOV – National Oilwell Varco, Gyproc, Kalundborg Forsyning, Kalundborg Gymnasium, Høng Gymnasium, Region Sjælland, Akademikernes A-kasse, Magistrenes A-kasse, CA A-kasse, Ledernes A-kasse og Region Sjælland.

 

Formålet er at matche virksomhedernes ledige job med de ledige medlemmers kompetencer. For A-kasserne er det en mulighed for at synliggøre medlemmernes kompetencer. For kandidaterne styrker det deres mulighed for at finde et relevant job. For virksomhederne betyder det eksponering af de ledige jobs og en optimeret rekrutteringsproces. En win-win-win situation.

Flere partnere træder ind i samarbejdet

I forlængelse af udarbejdelsen af konceptet for rekrutteringsalliancen har arbejdsgruppen identificeret en mulighed for at invitere yderligere partnere med i samarbejdet. Således forventer alliancen, at der også bliver indgået samarbejdsaftaler med jobcentrene i universitetsbyerne Aarhus, Aalborg, Odense og København samt i nabobyerne Slagelse, Odsherred, Sorø og Holbæk. Desuden har arbejdsgruppen taget initiativ til også at inkludere flere universiteter, virksomheder og a-kasser i samarbejdet.

En af de alliancevirksomheder, der står overfor en massiv rekrutteringsudfordring, er Novo Nordisk. På fabriksparken i Kalundborg arbejder 2.800 medarbejdere, der blandt andet producerer 50 % af verdens insulin. Fra 2000-2014 har Novo Nordisk investeret 11,6 milliarder kroner i fabriksparken i Kalundborg og skabt 1.600 nye jobs. Senest har virksomheden i foråret 2015 annonceret en investering på yderligere 1,5 milliarder kroner i endnu en fabrik også i Kalundborg. Over de næste 10 år forventer Novo Nordisk årligt at investere 1 milliard kroner i fabriksparken i Kalundborg.

- Den massive investering i Kalundborg understreger vores langsigtede ambition om at fastholde og skabe jobs i Kalundborg. I perioden frem til 2020 forventer vi at skabe i omegnen af 750 nye jobs i Kalundborg, og vi forventer, at det vil bidrage til at gøre flere højtuddannede kandidater opmærksomme på, hvilke spændende jobmuligheder, der findes på et produktionssted af denne kaliber. Kontinuerlig tiltrækning af velkvalificerede medarbejdere samt fastholdelse af dygtige og erfarne medarbejdere er afgørende for fremtidig vækst, siger Michael Hallgren, der er produktionsdirektør for Novo Nordisk i Kalundborg, forudser fortsat jobvækst.

Og også i Akademikernes A-kasse glæder cicedirektør Mette Gregersen siger over samarbejdet:

- For Akademikernes A-kasse er dette partnerskab en unik mulighed for at synliggøre medlemmernes kompetencer og gøre dem attraktive overfor nogle meget spændende virksomheder, der skal ansætte et anseeligt antal nye medarbejdere. Vi får akademikerne hurtigere i job og virksomhederne får de rette kompetencer, siger hun.