Vingård mangler 350.000 kroner: Håber på danskernes støtte

Dyrehøj Vingård er Danmarks største. Nu er de blevet en del af Coops crowdfunding-projekt. De vil nemlig lave mousserende vin, og det er dyrt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag har Coop premiere på deres nye pilotprojekt, der skal få danskerne til at støtte små og mellemstore fødevareproducenter.

På Røsnæs ved Kalundborg ligger Danmarks største vingård, og de har sagt ja til at være med i projektet. De har nemlig en stor drøm, der koster mange penge. 350.000 danske kroner for at være helt præcis.

quote Vores store håb er, at den ”reward”, vi får af Coops medlemmer, kan være med til at finansiere vores meget specifikke projekt

Betina Newberry, vinbonde, Dyrehøj Vingård

- Vi skal lave mousserende vine. Det er fremtiden inden for vinproduktion i Danmark, men udstyret er meget dyrt. Derfor er det vores store håb, at den ”reward”, vi får af Coops medlemmer, kan være med til at finansiere vores meget specifikke projekt, siger vinbonde Betina Newberry, Dyrehøj Vingård, til TV ØST.

Bliver danskerne så vilde med at støtte projektet, at Dyrehøj Vingård får flere penge end forventet, har vinbonden også en plan.

- Så planter vi nogle flere vinstokke, siger Betina Newberry

Støt os og besøg os

Der er to varianter af Coops crowdfunding-projekt. Dyrehøj Vingård tilhører den del, hvor man kan vælge at støtte producenten ved at give et kontant beløb. Til gengæld får man en belønning i form af smagsprøver og besøg på vingården

quote Dem, der støtter os, de støtter os med hjertet

Betina Newberry, vinbonde, Dyrehøj Vingård

- Dem, der støtter os, de støtter os med hjertet. Når man støtter vores projekt, kan man besøge os og følge udviklingen i vores vinproduktion. Vin skal smages, og hvilket sted er bedre end her, hvor vinen vokser? siger vinbonde Betina Newberry

Der var derfor ingen tvivl, da Coop ringede og spurgte vingården, om de ville være en del af pilotprojektet.

- Der er store muligheder ved at være en del af Coops kæmpe maskine, og jeg er spændt på, hvordan det udvikler sig. Som det er nu, har vi ingen varer i deres butikker, men alle Coops 1,7 millioner medlemmer kommer til at læse vores navn, og det skader bestemt ikke noget, siger Betina Newberry.

Alle skal vide, at vi laver vin i Danmark  

Dyrehøj Vingård

Dyrehøj Vingård plantede de første vinstokke i den kalkholdige jord på Røsnæs i 2008, men vinbonden oplever fortsat, at mange danskere slet ikke er klar over, at der bliver lavet vin i Danmark.

- Det er selvfølgelig vigtigt for os at få støtte til vores produktion af mousserende vin, men det vigtigste er nok, at vi skal fortælle alle Coops medlemmer, at vi rent faktisk producerer vin i Danmark. Det er en fantastisk branche, siger Betina Newberry.

Dyrehøj Vingård beskæftiger fire ansatte, og holder jævnligt rundvisning på gården.