¨

Vildsvin løs i sommerhusområde

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 5

Kirsten Villien fik sig lidt af en overraskelse fredag ved middagstid. Et vildsvin havde forvildet sig ind på hendes grund i Kaldred ved Eskebjerg.

Fuld beskæftiget med en ombygning af sit hus, fik Kirsten Villien fredag et noget uventet besøg.

Omkring klokken 11.30 spottede hendes tømrer nemlig et større dyr, der kom gående ned ad vejen mod dem. Og da det kom tættere på, viste det sig at være et fuldvoksent vildsvin.

- I første omgang tænkte jeg bare: Hvor pokker kommer den fra? Og så tog både tømreren, elektrikeren og jeg selv en masse billeder af den, mens mine to hunde gøede godt i baggrunden, fortæller Kirsten Villien.

Kirsten Villiens billeder kan I se over artiklen her.

Ikke første gang et vildsvin er løs i området

Vildsvinet vandrede i første omgang væk fra huset, men en times tid senere lagde dyret igen vejen forbi.

- Man bliver da lidt utryg. I området her bliver det fuldstændig mørkt, når solen går ned, da vi ikke har nogen gadelamper. Og hvad nu, hvis man støder på den, når man for eksempel er ude at gå en tur med sin hund?, spørger Kirsten Villien.

Nogle af de andre beboere i sommerhusområdet har efterfølgende givet politiet besked om vildsvinet i området.

Hvor vildsvinet stammer fra melder historien ikke noget om. Men da der ikke findes nogen vildtlevende bestande i Danmark, så stammer gæsten formentlig fra opdræt et sted i nærheden. Kun i området tæt på Tyskland kan man ifølge Danmarks Naturfredningsforening støde på vilde vildsvin, der har forvildet sig over grænsen.

Det er desuden ikke første gang, at et vildsvin finder vej til Eskebjerg-området. Tilbage i 2006 måtte Falck tilkaldes til et vildsvin-besøg. Dengang endte mandskabet med at skyde dyret.

Et vildsvin kan ifølge Danmarks Naturfredningsforening veje op til 200 kg. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App