¨

Vikingemarked fejrede jubilæum med historisk markering

Tore og Frej på seks år blev klædt ud som ægte vikinger. Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST

Ved Tissø har der i denne weekend været træf for vikingeentusiaster og historisk interesserede. Vikingemarkedet blev afholdt for 10. gang.

Sværdkampe, pileflet og læderarbejde.

Der har været nok at opleve i Tissø syd for Kalundborg denne weekend. Her blev årets vikingemarked nemlig afholdt – og det var endda jubilæumsår, da første marked løb af stablen for ti år siden.

Og netop på grund af jubilæet var der noget ekstra i godteposen til de besøgende.

- Det er ti år siden, vi lavede det første marked hernede. Det var en meget spæd begyndelse, men det har udviklet sig til det kæmpe marked, vi har på nuværende tidspunkt, siger Flemming Laursen, der er formand for Tissø Vikingemarked.

- Det synes vi så, vi ville markere ved at få lavet en runesten. Den vil jo stå de næste 1.000 år. Derfor er det et meget historisk marked, vi holder i år.

Billede: Her står formanden for vikingemarkedet, Flemming Laursen, foran runestenen.

  Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST

Runestenen vejer to ton og er fremstillet her i 2019 af runeristeren ”Røde Erik”. Hans borgerlige navn er Erik Sandquist, han er professionel runerister, sølvsmed og guldsmed.

Stenen blev afsløret lørdag af folketingspolitiker Bertel Haarder (V). Og så kunne de godt 3.500 besøgende ellers opleve, hvordan sådan et vikingemarked kunne have set ud i vikingetiden.

Billeder: Der var mange gode oplevelser for store og små til vikingemarkedet.

  Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST

  Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST

  Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App