Vikarlæge koster 25.000 kroner om ugen

Region Sjælland har ikke kunne finde en praktiserende læge til en klinik i Kalundborg. Derfor betaler regionen hver uge 25.000 kroner for en vikarlæge. Stop den dyre ordning, siger lægerne selv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Region Sjælland har ikke kunne finde en praktiserende læge til en lægeklinik i Kalundborg. Derfor har regionen valgt selv at drive lægeklinikken, hvor man hele året rundt har vikarer som praktiserende læge. Ifølge TV2 ØSTs oplysninger aflønner regionen de forskellige vikarlæger med 25.000 kroner. Om ugen. Det tal vil lægerne godt bekræfte.

- Der er nogle af mine kolleger, som er gået på pension, som er blevet tilbudt løn, hvor vi snakker cirka 25.000 kroner om ugen, siger siger Mette Møller, som er formand for de Praktiserende Lægers Organisation i Region Sjælland.

Region Sjælland har ikke kunne finde en fast praktiserende læge til klinikken i Kalundborg. Derfor har der været vikarlæge i Kalundborg siden starten af 2008. Det betyder i runde tal, at regionen hvert år betaler 1,3 millioner kroner i løn til en vikarstilling.

- Det er en dyr løsning rent lønmæssigt, siger Mette Møller.

Lægerne selv vil have vikarordningen stoppet.

- Vi har ikke nogen interesse i, at nogen enkelte kollegaer der, om jeg så må sige, scorer kassen ved at lave et stykke arbejde som er et vikararbejde, som der er ikke nogen kontinuitet i, siger Mette Møller.

En almindelig fast praktiserende læge vil også være bedre for patienterne, mener lægerne selv.

- Rent kvalitetsmæssigt, så mener jeg ikke, at borgerne får den samme kvalitet, som de ville have fået, hvis de var tilmeldt en fast praktiserende læge. Det handler om at have en læge, som kender sine patienter i stedet for en læge, der bliver udskiftet hvert halve år, siger Mette Møller.

Vi ville gerne have talt med Region Sjælland og spurgt dem, om vikarordningen er en fornuftig måde at bruge skatteborgernes penge på. Men Region Sjælland vil ikke svare på vores spørgsmål i et interview.