Video: Blinde og svagsynede elever rappeller på Kragerup God

91 elever fra hele landet bliver denne uge udfordret på alle leder og kanter på Synscenter Refnæs’ Sommerskole i Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er både lagt op til sved på panden og ikke mindst en masse grænser, som skal overskrides.

Denne uge er der nemlig sommerlejr for blinde og svagsynede børn fra hele Danmark, som er kommet til Kalundborg for at få én på opleveren og for at møde andre, som også har et synshandicap.

 Vi er allerede udfordrede i forvejen på grund af vores syn, så vi er måske ikke helt så vant til at kaste os ud i ting, siger Camilla Aagaard, der deltager i sommerskolen

I dag gik turen til Kragerup Gods for at udfordre eleverne i en omgang rappelling, hvilket de tog ret sejt imod.

- Den største udfordring er helt klart at springe ud i det, vi er allerede udfordrede i forvejen på grund af vores syn, så vi er måske ikke helt så vant til at kaste os ud i ting. Men når vi kommer op her og virkelig skal overskride grænser, så er det også en fed følelse, man får bagefter, fortæller Camilla Aagaard, der deltager i sommerskolen.

Antallet af elever stiger 

Ifølge Dansk Blindesamfund er Synscenter Refnæs et populært sted som aldrig før. Alene fra sidste år er der sket en stigning på 15 procent i antallet af elever, som gerne vil bruge en uge på sommerskolen.

 Her oplever børnene, at de ikke er de eneste med et synshandicap. Det var en vigtig del af min egen opvækst, fortæller Christian Bundgaard, projektmedarbejder i Dansk Blindesamfund

- Jeg var selv den eneste blinde elev på Karup skole og i Karup by. Og i dag er børn med synshandicap også spredt over hele landet. Det er blandt andet derfor at sommerskolen er så vigtig. Her oplever børnene, at de ikke er de eneste med et synshandicap. Det var en vigtig del af min egen opvækst, fortæller Christian Bundgaard, projektmedarbejder i Dansk Blindesamfund.

Du kan se eleverne rappelle og høre deres reaktioner ved at klikke øverst på siden.