Vi bevæbner os i soveværelset

Mange af os har jagt-geværer, knive og boldtræ liggende under sengen. Politiet advarer om at det kan optrappe konflikter

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Peberspray i sengeskuffen. Knive under hovedpuden. Boldbat inden for rækkevidde. Eller jagtgevær med skarpe patroner under sengen.Eksemplerne på våben er talrige, når kriminalassistent Johnny Winther fra Midt- og Vestsjællands Politi aflægger hjemmebesøg hos indbrudsramte for at vejlede om sikkerhed, skriver Dagbladet

- Desværre ser jeg temmelig tit, at folk har våben i en eller anden form stående, fortæller Johnny Winther..

- Det grelleste, jeg har set, var et par, der havde et jagtgevær liggende under sengen med to skarpe patroner i. Det var godt nok knækket, men tænk, hvis børn fik fat i det, gyser den erfarne politimand.

Hele 5,1 procent af os har våben liggende i soveværelset. Det viste en undersøgelse som kriminolog Peter Kruize gennemførte i foråret i vestsjællandske Gørlev.

Johnny Winther ærgrer sig over tendensen. Han ender tit med at tale folk fra deres våbenbesiddelse under sine besøg.

- Jeg advarer dem om, at hvis de bliver vækket af en tyv om natten, vil det kunne optrappe konflikten at have et våben. Du reagerer langsomt, fordi du lige er vågnet. Og inden du har nået at gøre noget, har tyven taget våbnet og brugt det mod dig, siger han.