¨

Venter stadig på alkolåse

Foto: TV ØST

Folketinget har vedtaget, at det skal være sværere for spritdømte at køre med alkohol i blodet. Men de såkaldte alkolåse er endnu ikke taget i brug. Det ærgrer far til trafikdræbt.

I går kunne Svend Drews Andresen fra Havnsø læse i Ekstrabladet, at der kan gå lang tid, før alkolåse kan blive brugt i kampen mod bilister, der gentagne gange kører med spiritus i blodet.

- Jeg er skuffet og ked af det, for det var ikke lige det, vi havde håbet på, siger han.

Svend Drews Andresens datter og svigersøn blev påkørt af en spritbilist og mistede livet for to år siden. Det er derfor, at Svend Drews Andresen og hans kone Lillian kæmper for at få indført alkolåse.

- Det er helt sikkert, at det kunne redde menneskeliv, så jeg forstår ikke, hvorfor politikerne ikke tager det mere alvorligt, siger Svend Drews Andreasen.

En alkolås er et apparat, som monteres i bilen og som bilister skal blæse i, før bilen kan starte. Har bilisten, som blæser i apparatet, alkohol i blodet, kan bilen ikke starte. En af årsagerne til, at alkolåsene endnu ikke bliver brugt, er, at der er flere praktiske detaljer, som skal på plads.

- Det er væsentligt, at vi gør det grundigt og ikke hurtigt. Når loven er vedtaget, skal man ud og finde det rigtige udstyr. Man skal have nogle alkolåse godkendt og nogle kasseret, for det hele skal være i orden, inden man sætter loven i værk, siger Karsten Nonbo (venstre), Formand for Folketingets Færdselskommission.

Alkolåse kan, ifølge Ekstrabladet, tidligst tages i brug om et halvt år.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App