Veninde slog alarm - 27-årig truede med skydevåben

En 27-årig mand fra Kalundborg er anholdt for at fremføre trusler og sende et billede af sig selv, hvor han bærer noget, der ligner et skydevåben.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag aften klokken 20.32 fik Midt- og Vestsjællands politi en anmeldelse om trusler fra Klosterparkvej i Kalundborg.

quote Der har været en del politi, der har båret rifler

Charlotte Tornquist, kommunikationsrådgiver hos Midt- og Vestsjællands Politi

Anmeldelsen gik på, at en 27-årig mand havde kontaktet en tidligere veninde og fremført trusler.  

- Han kontakter hende og fortæller, at han har tænkt sig at gøre skade på nogle personer. Han sender et billede, hvor han står med noget, der ligner et gevær, fortæller Charlotte Tornquist, kommunikationsrådgiver hos Midt og Vestsjællands politi.

Det er den tidligere veninde, som kontaktede politiet, fordi hun var bange for, hvad manden kunne finde på at gøre.

Hun fortalte politiet, at hun havde aftalt at mødes med den 27-årige mand på Circle K-tanken på Esbern Snaresvej i Kalundborg.

Politiet mødte talstærkt op

En time efter anmeldelsen var politiet mandstærkt tilstede på Circle K-tanken, fordi de formodede, at manden ville dukke op der.

- Vi tager jo sådan en anmeldelse rigtig alvorligt, for vi ved jo ikke, om der er tale om et rigtigt våben. Så vi sender nogle af vores reaktionspatruljer ud til tanken, og der kan derfor være borgere, der har set, at vi har haft en indsats ved tanken, hvor der har været en del politi, der har båret rifler, siger Charlotte Tornquist.

Den 27-årige mand dukkede dog aldrig op på tanken, og politiet ledte efter ham forskellige steder i byen. Halvanden time efter anmeldelsen anholdte politiet den 27-årige mand på sin bopæl i Kalundborg.  

- Det foregår uden dramatik. Vi forsøger at finde det våben, der er på billedet, for at afklare, om der er tale om et rigtigt våben, men det er ikke lykkes os at finde det, siger Charlotte Tornquist.  

Endnu ikke afhørt

Manden fredag formiddag endnu ikke blevet afhørt, men er stadig anholdt.

- Man er stadig i gang med at klarlægge, hvad der har været tale om. Hvis det er et legetøjsvåben er det selvfølgelig en anden situation, end hvis man har et skarpladt våben.

Efter afhøringen vil det blive vurderet fra anklagemyndighedens side, om der er grundlag for at fremstille manden i grundlovsforhør.