Nyhedsoverblik

Vanvidsbilist kørte 120 gennem landsby

En 42-årig mand fra Kalundborg-egnen har mistet sin bil, efter han søndag aften kom til at bryde en meget stor del af paragrafferne i Færdselsloven.

Sagen startede, da politiet ville kontrollere manden, der kørte i bil ved Gørlev. I stedet for at standse som anvist valgte manden dog at hamre speederen på bilen i bund - og kørte med mindst 180 kilometer i timen hen ad Gørlev Landevej. Det er så hurtigt, at manden hermed gjorde sig ansvarlig i vanvidsbilisme.

Det oplyser Midt-  og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport.

Kort efter kom manden ind i selve Gørlev på Kirkevangen, hvor der er bump, og man maksimalt må køre 40 kilometer i timen. Det klarede manden dog med en hastighed på 120 kilometer i timen, før han blev standset. Det er tre gange den tilladte hastighed på strækningen.

Manden var ved sin anholdelse påvirket af narkotika - og han var ved en tidligere lejlighed blevet fradømt sit kørekort.

På grund af vanvidskørslen blev mandens bil beslaglagt af politiet. Manden protesterede dog over beslaglæggelsen af bilen, og sagen skal nu for en dommer, når resultatet af hans blodprøver er klart.