¨

Ung mand efter vanvidskørsel: Min bil var stjålet, og jeg var på hospitalet

01:05

VIDEO: En bil ramte mandag flere bygninger i Gørlev efter vanvidskørsel. Video: Jens Nielsen - TV-Kalundborg

Politiet arbejder stadig på at opklare sagen om en bilist, der efter vanvidskørsel ramte flere bygninger og efterlod en tilskadekommen passager.

Først ramte de en bygning. Så vendte de om, smadrede et elskab og ramte derefter ind i en bærende mur i en etageejendom i Gørlev ved Kalundborg.

Der var tale om særdeles dramatisk kørsel, da en bil mandag morgen ifølge øjenvidner åbnede dagen ved at køre hasarderet igennem Gørlev midtby.

Vi må sige, at det ikke er soleklart, hvem der var fører af bilen

Martin Bjerregaard, kommunikationsanvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi

Efter ulykken flygtede føreren af bilen fra stedet, og han overlod sin kvæstede kammerat, en 20-årig mand fra Gørlev, fastklemt på bilens passagersæde.

Den 20-årige passager har dog nægtet at sætte navn på føreren af bilen.

Ejer anholdt

Den unge mand, der ejer bilen, har ifølge politiet efterfølgende været anholdt og har afgivet forklaring i sagen.

Den 19-årige ejer har dog selv på et åbent Facebook-opslag forklaret, at han selv på ulykkestidspunktet var indlagt til observation for hjernerystelse på Slagelse Sygehus.

Artiklen fortsætter under billedet.

Der skete store skader på en ejendom i Algade i Gørlev. Bygningen skal nu sikres mod nedstyrtningsfare. Foto: Jens Nielsen

Han siger, at hans bil imidlertid er blevet stjålet af ukendte gerningsmænd.

Politiet: Vi undersøger forklaringen

Politiet siger, at de nu undersøger den 19-årige mands forklaring.

- Den 19-årige var anholdt i en time, og der kom flere oplysninger frem, som nu skal efterprøves. Det er noget som vi skal arbejde videre med, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsanvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi.

- Vi må sige, at det ikke er soleklart, hvem der var fører af bilen. Det kræver nu et efterforskningsarbejde, hvor vi blandt andet skal tale med vidner og se, om vi kan komme til at se mandens journal på sygehuset, siger Martin Bjerregaard.

Artiklen fortsætter under billedet.

Der skete store skader på en ejendom i Algade i Gørlev. Bygningen skal nu sikres mod nedstyrtningsfare. Foto: Jens Nielsen - TV-Kalundborg

Flere vidner fortæller på Facebook, at de har været tæt på at blive ramt af bilen under dens kørsel i Gørlev. Dem opfordrer politiet nu til at melde sig til politiet.

- Har nogle været tæt ved at blive kørt ned af bilen, så vil vi meget gerne tale med dem. Det kan også være, at de har hørt eller bemærket noget, der måske kan hjælpe med at identificere føreren af bilen, siger han.

Han afviser dog, at man umiddelbart kan konkludere, at bilen var stjålet.

- Vi ved ikke, om den blev kørt af bilens ejer, om den var udlånt til en, eller om den rent faktisk var stjålet. Det er noget, som vi skal have klarlagt. Og hvis bilen var udlånt, var det så til en person som havde kørekort eller som var påvirket af narko eller spiritus. Det ved vi ikke, siger han.

Voldsomt uheld

Ifølge politiets undersøgelser havde bilen først ramt en beboelsesejendom, hvorefter bilen var fortsat, havde snurret rundt og havde ramt en bygning i Algade i Gørlev med så stor kraft, at bygningen efterfølgende var i risiko for sammenstyrtning.

Politiet indsatte hundepatruljer for at finde den forsvundne fører af bilen. Eftersøgningen var dog uden held.

Ud over sammenstyrtningsfare i den bygning, der var blevet ramt, blev de nærliggende ejendomme og butikker ramt af strømsvigt, da et elskab var blevet ødelagt under bilens vilde kørsel. Først flere timer efter uheldet var vejen forbi uheldsstedet i Gørlev genåbnet.

TV2 ØST har forgæves forsøgt at komme i kontakt med den 19-årige bilejer

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App