Underskud på 85 millioner

Borgerne i Kalundborg er vrede over, at politikerne pludselig har opdaget at de har overskredet budgettet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- De har jo ikke styr på en skid, siger Hanne Larsen, da vi møder hende på Hovedgaden i Kalundborg i dag. Lisbeth Nielsen tilslutter sig med det samme: Der må sidde nogle mennesker, der ikke er sin løn værd, siger hun til TV2 Øst.

Byens borgere er forargede over, at budgettet er løbet løbsk for politikerne i Kalundborg kommune. Budgetoverskridelser på ældreområdet, på anbringelser af børn og på sygedagpengene betyder, at Økonomiudvalget i dag mødes og drøfter, hvordan det kan gå så galt, og hvor de skal finde pengene henne.

- Det er utroligt svært at styre, siger borgmester Kaj Buch Jensen, Soc.dem, til TV2 Øst kort før mødets start. Det er rigtigt, at det er kommet bag på os, at underskuddet er så højt. Vi vidste godt, at der var problemer på de 3 områder, men vi vidste ikke, at det drejede sig om så mange pengem siger han.

Men det forstår Rikke Klarskov fra Kalundborg ikke. - Det er mig ubegribeligt, at man kan overse de røde tal. Man kan da ikke bare komme til at have et underskud på så mange penge, siger hun til TV2 Øst.

Ifølge borgmesteren er det blandt andet kommunesammenlægningen, der er skyld i underskuddet. Man kan altså ikke bare lægge 5 kommuner sammen, og så tro, at det ikke koster noget. Det ser man også når private virksomheder fusionerer - først koster det, og bagefter så tjener det sig ind, siger Kaj Buch.

Her til aften holder Økonomiudvalget møde om, hvor de skal hente pengene ind igen og borgmesteren ville ikke inden mødet løfte sløret for, hvor der kan spares.