Under to år og på vej i børnehave

Kalundborg Kommune vil sende en knap to-årig dreng i børnehaven. Moderen mener ikke, at kommunen ordentligt har vurderet, om sønnen er klar.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Thor Nordnæs fra Eskebjerg er et år og 11 måneder og har fået tilbudt en børnehaveplads af Kalundborg Kommune den 1. december, fordi hans dagpleje lukker.

Men ifølge hans mor Heidi Freyberg har kommunen ikke foretaget en vurdering af, om han er klar til det, sådan som kommunens overflytningsprocedure foreskriver det. Det skriver Kalundborg Folkeblad.

- Jeg har talt med dagplejekontoret, som har oplyst mig, at der ikke var blevet foretaget en vurdering af Thor, inden jeg fik kommunens tilbud om børnehaveplads, siger 38-årige Heidi Freyberg, der har takket nej til pladsen, fordi hun mener, at han er for lille.

Småbørnschef i Kalundborg Kommune Anne Jørgensen siger til Kalundborg Folkeblad, at kommunens politik på området er, at alle børn bliver vurderet. Hun har imidlertid ingen kommentarer til, hvorfor Thor Nordnæs ikke er blevet vurderet.

Heidi Freyberg frygter, at hendes søn kan få en hård start i børnehaven, fordi han ikke er så langt fremme i den sproglige udvikling som sine jævnaldrende.

- Thor vil fungere dårligt i børnehaven rent socialt og vil slå, sparke og bide, fordi han ikke har noget sprog, siger hun.
På spørgsmålet om, hvorvidt Kalundborg Kommune slår en ny stilling op, når Thors dagpleje lukker, siger Anne Jørgensen:

- Der bliver opslået nye stillinger, når der er behov for det.

Indtil videre har Kalundborg Folkeblad bragt artikler om tre mødre i den gamle Bjergsted Kommune, som har ønsket, at deres småbørn fortsætter i dagpleje frem for i børnehave. Det skriver Kalundborg Folkeblad.