Ulla Tørnæs til Kalundborg til maj

Uddannelsesminister Ulla Tørnæs har sagt ja tak til invitationen fra University College Sjælland og kommer til Kalundborg d. 13. maj.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Man slipper ikke så let fra at springe Kalundborg over som hjemsted for en ny diplom-ingeniør-uddannelse. University College Sjælland, som oprindeligt ansøgte om at få uddannelsen, inviterede uddannelsesminister Ulla Tørnæs til Kalundborg, og hun har nu sagt ja til at komme til byen den 13. maj, skriver Nordvestnyt. 

Da står Novo Nordisk, Region Sjælland og Kalundborg Kommune parat til sammen at give ministeren et førstehåndsindtryk af det store behov for højtkvalificeret arbejdskraft og specielt ingeniører, som især fremstillings- og produktionsvirksomhederne i Kalundborg har.

- Vi har i Kalundborg verdens største produktionsfacilitet til insulin, og vi mangler ingeniører, vi kan fastholde i området. En del af løsningen er at sikre uddannelsesmuligheder lokalt, siger Michael Hall­gren, produktionsdirektør hos Novo Nordisk Kalundborg.

Efter et besøg hos Novo Nordisk fortsætter dagen med et dialogmøde på Kalundborg Kommunes rådhus, hvor UCSJ og Region Sjælland også deltager.