Udskældt parkeringsordning skal droppes

Den udskældte parkeringsordning i Kalundborg skal nu laves om. Politikerne har lyttet til de vrede borgere, der i hobetal har klaget over stakkevis af bøder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det bliver sjovere får bilisterne i Kalundborg at parkere kareten. Som det er nu, er P-vagterne i kommunen alt for strikse, og det har skabt frustrationer hos både forretningsliv og borgere.

- Vi har modtaget en del klager. Det er som om, det kun gælder om at få skrabet penge ind og ikke sørge for at folk bare holder ordentligt, siger Martin Damm (V), der er borgmester i Kalundborg.

Det er Parkeringskontrol Nord fra Aalborg, der står for at holde øje med bilisternes parkering i den vestsjællandske kommune. Her afviser man kritikken.

- Vi har bare udført det arbejde, vi har fået besked på, i samarbejde med Teknisk Forvaltning i Kalundborg, fastslår områdeleder Frode Nielsen.

På et møde senere i denne måned vil kommunalbestyrelsen beslutte, om aftalen med Parkeringskontrol Nord skal opsiges, og kommunen fremover selv skal stå for kontrollen. Borgerne skal dog ikke glæde sig for tidligt.

- Det betyder ikke, at man bare kan parkere uhæmmet ulovligt. Vi vil stadig have en parkeringsvagt til at holde øje. Men vi vil ikke gå i så små sko som hidtil, erklærer borgmester Martin Damm.

Parkering Nords kontrakt med Kalundborg Kommune kan tidligst opsiges til nytår.