Udskældt borgerværnsgruppe holder møde bag lukkede døre

Den omstridte gruppe Soldiers of Odin har valgt at lukke dørene til deres møde, hvor de vil lave et såkaldt borgerværn i Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den omstridte gruppe Soldiers of Odin har valgt at lukke pressen ude fra et møde i Kalundborg lørdag eftermiddag, hvor de vil diskutere muligheden for at lave et såkaldt borgerværn i Kalundborg.

15 personer mødte frem til mødet, hvor muligheden for at lave et såkaldt borgerværn i byen blev diskuteret. Borgerværnet skal ses som en slags hårdhændede natteravne, der vil gribe ind overfor uro i nattelivet.

Startet i 2015

Soldiers of Odin blev startet i 2015 i Finland, og er i udlandet mest kendt for åbenlys racisme og for nazistiske tilbøjeligheder, ligesom gruppen sættes i forbindelse med overfald på udlændinge.

Den danske afdeling tager dog stærkt afstand til disse holdninger, og opfordrer både kvinder og udlændinge til at melde sig under fanerne – ligesom de afviser at være både højreorienterede og voldsmænd.

Vil skabe tryghed

De siger, at de vil etablere sig i Kalundborg for at skabe mere tryghed i nattelivet, hvor mange har været utrygge de senere år, efter politistationen i byen blev flyttet til Holbæk.

Midt og Vestsjællands Politi afviser dog kritikken.

Pressemedarbejder Carsten Andersen fastholder overfor TV ØST, at politiets tilstedeværelse i Kalundborg ikke er blevet dårligere end før i tiden – og at responstiderne i øvrigt ikke er forringet