Udskældt borgerværnsgruppe halvvejs i rekruttering

Den omstridte gruppe Soldiers of Odin vil lave et såkaldt borgerværn i Kalundborg. De mangler dog fortsat seks tilmeldinger, før planerne er en realitet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den omstridte gruppe Soldiers of Odin er fortsat ikke en realitet, før flere har tilmeldt sig foreningen, fortæller Arne Andersen, regionslederen for Soldiers Of Odin i Vestsjælland. 

- Indtil videre har vi fået seks tilmeldinger. Det er fint, synes jeg, og vi forventer, at der kommer flere. Vi skal være 10-12 stykker, før vi opretter en afdeling i Kalundborg, fortæller Arne Andersen.

15 personer mødte frem til et møde i lørdags, hvor muligheden for at lave et såkaldt borgerværn i byen blev diskuteret. Et møde, som pressen ikke fik lov til at deltage i.

Borgerværnet skal ses som en slags hårdhændede natteravne, der vil gribe ind overfor uro i nattelivet, men  i udlandet er Son of Soldiers dog mest er kendt for åbenlys racisme og for nazistiske tilbøjeligheder, ligesom gruppen sættes i forbindelse med overfald på udlændinge.

Den danske afdeling tager dog stærkt afstand til disse holdninger, og opfordrer både kvinder og udlændinge til at melde sig under fanerne – ligesom de afviser at være både højreorienterede og voldsmænd.

Regionslederen for Son Of Soldiers understreger også, at gruppen først skal have et introduktionsmøde, hvor de taler om regler og om, hvodan de skal gebærde, før de bevæger sig ud i det kalundborgske natteliv.