Tyverisigtet: Vi var ikke ude for at stjæle

En 37-årig mand, som torsdag aften blev sigtet for tyveri, fortæller nu, at han og hans 23-årige kammerat ikke var ude for at stjæle, da de blev anholdt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag aften blev en 37-årig mand og hans 23-årige kammerat anholdt ved en landejendom i Gørlev. En patrulje kom tilfældigt forbi ejendommen og vidste, at huset for tiden er ubeboet, og derfor vakte det undren, at der var lys ved boligen ved 21-tiden.

Da betjentene nåede frem til ejendommen, stak den 37-årige af, men blev kort tid efter indhentet af betjente og politihunde.

Passer huset for ven

I en varebil ved landejendommen blev der fundet pumpeudstyr, som politiet regner med skulle være brugt til at suge diesel eller andet brændstof op, men det afviser den 37-årige.

- Vi var ikke ude for at stjæle. Ham på 23 år passer huset, fordi ham, der bor der, er i fængsel for tiden, og jeg besøgte ham bare, lyder det fra den 37-årige, som TV2 ØST talte med fredag ved middagstid.

Lånte stjålet bil af ven

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at han er blevet sigtet for forsøg på brændstoftyveri og for brugstyveri, da den bil, han kørte rundt i, var stjålet, men det vidste den 37-årige ikke, bedyrer han.

- Jeg har lånt den af en ven, men var ikke klar over, at den var stjålet, siger han.

Men hvis du ikke havde gjort noget ulovligt, hvorfor stak du så af, da politiet kom?

- Det er fordi, jeg havde dårlig samvittighed.

Over hvad?

- Jeg har bare kronisk dårlig samvittighed.

Men over hvad?

- Det kan jeg ikke lige komme ind på.

LÆS OGSÅ: 2 mænd taget med grej til dieseltyveri

23-årig skal afhøres igen

Den 37-årige understreger, at hans ven på 23 år ikke blev sigtet for noget, og bilen med pumpeudstyret i har ingen af dem noget med at gøre, siger han.

- Den tilhører en, som vi kender. Han var derude for at hente nogle fælge, som han har stående derude, lyder forklaringen fra den 37-årige.

Politiet oplyser, at den 23-årige mand i første omgang ikke er sigtet for noget, men at lokalpolitiet i Kalundborg har planer om at indkalde ham til endnu en afhøring for derefter at afgøre, hvorvidt han også skal sigtes for forsøg på brændstoftyveri.