Tyve brød ind i to kirker: ”De, der gør den slags, læser ikke Bibelen”

To kirker i Kalundborg har været udsat for indbrud i weekenden. Tyvene er stukket af med flere designerstole, og politiet søger nu vidner i sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg tror, at de, der gør den slags, ikke læser Bibelen.

Sådan siger kirkeværge Rasmus Pedersen, efter der har været indbrud i Vester Løve Kirke og Gierslev Kirke i Kalundborg i weekenden.

Hvornår det præcis er sket tør kirkeværge Rasmus Pedersen ikke svare på. Der har ikke været nogen i kirkerne i den uge, der er gået, og det var først til søndagsgudstjenesten, at man opdagede, at noget var galt.

Her så kirkepersonalet, at nøgleboksen var brudt op, og at der manglede tre Børge Mogensen-fletstole i Vester Løve Kirke og seks af samme slags i Gierslev Kirke.

quote Vi har bestemt os for, at der ikke skal nøglebokse op mere

Rasmus Pedersen, kirkeværge ved Vester Løve Kirke og Gierslev Kirke

- Vi opdagede, at nøgleboksen var brækket ud af væggen. Så den har de nok knust et eller andet sted og haft nøglerne til begge steder, siger kirkeværgen.

- Det er da ikke særlig rart. Vi havde ikke troet, at de havde nået at komme ind, siger han.

Ikke flere nøglebokse

Begge kirker har i forvejen stået aflåst uden for gudstjeneste netop med tanke på sikre mod indbrud.

Sidste år blev Gierslev Kirke nemlig også udsat for indbrud, hvor en dør blev brækket op. Dengang stjal tyvene lydanlægget.

Nu vil personalet skærpe sikkerheden og kun lade udvalgte få kirkernes nøgler.

- Det er noget, vi tager op til næste møde og diskuterer, om vi skal gøre mere. Vi har bestemt os for, at der ikke skal nøglebokse op mere. Nu er der kun nogle få stykker af os, der har nøgler til kirkerne, siger Rasmus Pedersen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Nøgleboksen på Vester Løve Kirke indeholdt nøgler både til Vester Løve Kirke og Gierslev Kirke. Kirkeværgen fortæller, at der fremover ikke vil hænge nøgleboks udenpå kirken.
Nøgleboksen på Vester Løve Kirke indeholdt nøgler både til Vester Løve Kirke og Gierslev Kirke. Kirkeværgen fortæller, at der fremover ikke vil hænge nøgleboks udenpå kirken.
Foto: Rasmus Pedersen - privatfoto

Midt og Vestsjællands Politi vil meget gerne høre fra vidner, der har hørt eller set noget til tyverierne, oplyser politikredsen. Det samme gælder, hvis man er blevet tilbudt at købe designerstole.

Kontakt politiet på 1-1-4, hvis du har oplysninger i sagen.