¨

Tre journalister sigtet for dårlig dækning af skud-retssag

Foto: TV ØST

Det er overskrifter som "Betjenten løj i retten", der nu har fået tre journalister fra henholdsvis B.T. og Ekstra Bladet i problemer.

Tre journalister er blevet sigtet for deres dækning af retssagen mod en 44-årig politimand, der i december 2009 skød og dræbte 36-årige Michael Nielsen i Kalundborg, skriver nodrvestnyt.dk. Politimanden blev frifundet for anklagen om vold med døden til følge i april sidste år, men hans forsvarer, politiadvokat Torben Koch er forarget over de to dagblades dækning af sagen.

Derfor har han politianmeldt både Ekstra Bladet og B.T, og det har nu resulteret i, at Københavns Politi har sigtet tre journalister i sagen. Det var blandt andet overskrifter som »Betjenten løj i retten«, der foragede Torben Koch i en sådan grad, at han gik til politiet.

Politiassessor Jakob Buch-Jepsen fra Københavns Politi bekræfter sigtelserne over for nordvestnyt.dk.

- De er blevet sigtede, og det er helt naturligt, når vi har fået en anmeldelse og ikke kan afvise den på forhånd. Nu er sagen blevet forelagt statsadvokaten, og derefter skal den helt op til rigsadvokaten, siger han. Det vides dog endnu ikke, hvornår rigsadvokaten vil tage stilling til, om der skal rejses tiltale i sagen.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App