Travl påske i havecentre og byggemarkeder: - Vi har haft sindssygt travlt

Kunderne er dagen igennem flokkes til havecentrene. I Kalundborg oplever et havecenter en omsætningsfremgang på 30 procent.

Fridage og aflyste planer for de mange traditioner, som påsken typisk byder på, har skabet travlhed i regionens havecentre. Det gælder også i Kalundborg Havecenter, hvor TV2 ØST i dag lagde vejen forbi:

- I forhold til sidste år kan vi se, at marts har været betydeligt bedre end sidste år, og umiddelbart, ser vi, at den trend, der var med at gå i haven sidste år, fortsætter i år, siger Rasmus Nielsen, medindehaver af Kalundborg Havecenter.

Sidste år øgede havecenteret omsætningen med 30 procent, men i år forventer Rasmus Nielsen et endnu bedre regnskab.

- Danskerne bruger meget fritid i haverne og planter en hel masse, som kan give noget igen – både, at de kan gå ud at plukke en buket til sommer og hente noget spiseligt i haverne, forklarer Rasmus Nielsen.

Rasmus Nielsen, indehaver af Kalundborg Havecenter, har oplevet en betydeligt bedre marts måned end sidste år.
Rasmus Nielsen, indehaver af Kalundborg Havecenter, har oplevet en betydeligt bedre marts måned end sidste år. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Og det er især de mange aflyste påske-planer, og myndighedernes opfordring til at ses med få, der har fået de kunder, som TV2 ØST i dag mødte, til at sætte kursen mod haven:

- Vi har fri, og vejret er godt, og man kan ikke samles og feste alligevel, siger Gergana Pedersen fra Kalundborg.

Gergana Pedersen fra Kalundborg peger på at mange af påsketraditionerne er aflyst - derfor har hun og familien valgt at gå i haven.
Gergana Pedersen fra Kalundborg peger på at mange af påsketraditionerne er aflyst - derfor har hun og familien valgt at gå i haven. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Og som forholdsvist nybagt husejer, er der masser at tage fat på, fortæller Tina Nielsen fra Kalundborg:

- Vi har haft vores lille påskefrokost i familien, men der er stadig så mange dage tilbage og tage af – så dem bruger jeg i haven, siger hun og tilføjer:

- Jeg kunne godt tænkte mig nogle frugttræer – og hyldebærtræer – det er det, som jeg altid husker som barn.

Tina Nielsen har valgt at bruge de mange fridage i påsken på at gå i haven.
Tina Nielsen har valgt at bruge de mange fridage i påsken på at gå i haven. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST