¨

Trafikaftale skal give togstop i Kalundborg

Foto: TV ØST

Et togstop i Kalundborg er blandt projekterne i trafikaftale med regeringen, venstrefløjen og DF.

Regeringen har fordelt 253 millioner kroner fra tre puljer til trafikprojekter. Det gælder supercykelstier i større byer, men også et særligt togstop i det østlige Kalundborg, hvor Novo Nordisk udvider sin fabrik.

Det fremgår af en trafikaftale mellem regeringspartierne SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

Pengene kommer fra én milliard kroner, som blev afsat, da regeringen droppede sit løfte i regeringsprogrammet om en betalingsring omkring København, oplyser transportminister Magnus Heunicke (S).

Vi går ind konkret og løfter det her område, fordi den kollektive trafik

Der er mange, der pendler fra hele det sjællandske område, så det er rigtig godt for pendlerne, og det vil lokke flere ind i togene, når vi nu laver den her station, siger formand for transportudvalget Rasmus Horn Langhoff (soc.dem.).

Læs også: Novo Nordisk vil have ny togstation

Enhedslistens trafikordfører, Henning Hyllested, glæder sig over, at mange projekters værdi fordobles til en halv milliard kroner, fordi kommunerne spæder penge til.

Også SF's retsordfører Karina Dehnhardt Lorentzen mener, at det er en god aftale. 

Ifølge sn.dk bliver prisen på den nye station på 25 millioner kroner. Kalundborg Kommune skal i den forbindelse afsætte ni millioner kroner til bl.a. forplads og parkeringsanlæg.

Foruden Kalundborg får Nakskov to millioner til en opgradering af togstationen, mens Store Heddinge også får tilskud til at modernisere en trafikterminal. Også Sorø, Slagelse, Stubbekøbing og Næstved har fået penge til nye trafikforbedringer i det nye forlig. 

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App