Tandlæger i kartelsag

Alvorlige anklager om karteldannelse møder en lokal tandlæge-klub i Kalundborg. Ifølge Ekstra Bladet bliver klubbens medlemmer i øjeblikket undersøgt af både Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet og Konkurrencestyrelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tandlægerne mistænkes for i årevis at have aftalt faste mindstepriser på en række ydelser, fortæller det tidligere medlem af klubben, tandlæge Michael Holst, til Ekstra Bladet.

- Aftalen var helt klar. Tandlægerne mødtes hver måned til faglige møder og hygge, og én gang om året aftalte de, hvad mindstepriserne skulle være. Det var også forbudt at reklamere, så al konkurrence blev helt udryddet, og forbrugerne betalte derfor overpriser, siger Michael Holst.

Ekstra Bladet har været i kontakt med fire af de syv tandlæger, som angiveligt skulle være medlemmer af kartellet. Alle afviser at have deltaget i priskoordinering.

Konkurrencerådet ønsker ikke at kommentere sagen, men Statsadvokaten bekræfter, at den efterforskes.

- Jeg kender godt sagen, men I er for tidligt ude. Vi er ved at efterforske den, og det er det eneste, jeg kan sige nu. Tandlæger læser jo også aviser, siger politikommissær Ole Kahlen fra afdelingen for særlig økonomisk kriminalitet til Ekstra Bladet.