¨

Svinetransport væltet - mindst 46 svin døde

Foto: TV ØST

En svinetransport væltede fredag på Søvejen i Jerslev. Mindst 46 svin er blevet aflivet efter uheldet. Politiet undersøger, om lastbilen blev tvunget af vejen.

En svinetransport forulykkede fredag formiddag på Søvejen ved Jerslev.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi. Uheldet skete klokken 10.15.

- En grisetransport væltede i grøften, da to lastbiler skulle passere hinanden på den smalle vej. Forvognen på lastbilen væltede om på siden med 300 svin ombord, siger Martin Bjerregaard fra politiet til TV ØST.

Af de 300 svin i lastbilen har det efterfølgende været nødvendigt at aflive mindst 46 dyr, oplyser grisenes ejer til TV ØST.

Ud over de 300 svin i den væltede afdeling af lastbilen, så var der yderligere 300 svin i lastbilens anhænger. De skulle ikke være kommet noget til. 

Uheld undersøges

Uheldet skete, da to lastbiler skulle passere hinanden på den smalle landevej. Her har den ene lastbil angiveligt været så langt ude på vejen, at svinetransporten er blevet tvunget i grøften for at undgå et sammenstød. Begge chauffører er blevet afhørt i sagen, men politiet tør endnu ikke sige noget om spørgsmålet.

Redningsarbejdere fra Kalundborg Brand og Redning og lokale landmænd arbejder dog stadig på stedet med at laste svinene om, og få aflivet de kvæstede svin.

- Vi regner først med, at vejen på stedet kan åbne for trafik igen omkring klokken 17, siger politiets vagtchef fredag eftermiddag til TV ØST.

Alle bortløbne dyr efter ulykken skulle dog være indfanget igen. 

Svin i fire lag

Svinetransporten bestod bestod af en lastbil med anhænger, hvor svinene stod i fire lag. Kun selve lastbilen væltede, mens anhængeren stod stabilt tilbage. 

Det var især svin på den ene etage af transporten, der blev kvæstet i uheldet, siger øjenvidner på stedet.

00:32 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App