Studietur aflyst på grund af lærerkonflikt

10. klasserne fra Kalundborg 10. klassecenter har fået en trist nyhed. Deres studietur til Prag er aflyst på grund af lærer-lockouten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Eleverne fra 10. klasse på Kalundborg 10. klassecenter havde glædet sig - og betalt - for deres studietur til Prag. De skulle have taget afsted på søndag den 7. april, men på grund af lærer-lockouten har skolen været nødt til at aflyse turen.

- Vi har ikke kunne gøre andet. Det er sådan, at vi kunne tage to afsted, der er en tjenstemand og så er der mig. Det vil hverken være forsvarligt at gøre, og det vil måske heller ikke være det rigtige, siger Per Gjerring, som er skoleleder for Kalundborg 10. Klassecenter.

17-årige Mikkel Sødorf er ked af ikke at skulle på studietur.

- Jeg blev selvfølgelig skuffet. Vi skulle bare ud og klatre i bjerge og ned i guldminer og sådan noget, siger Mikkel Sødorf, som er elev på skolen.

Alle 64 elever, som skulle have været afsted, har betalt 3000,- for turen. De har hver især fået 1929,- tilbage, men de resterende penge har det ikke været muligt at få. Det er Mikkel Sødorfs mor ked af.

- Tusind kroner er også penge. Dem kunne vi have brugt andre steder. Nu sidder vi ikke så hårdt, men der er andre, der bliver ramt af det og som har gået og lagt til side, siger Dorrit Sødorf.

Mikkel Sødorf har selv tjent 1000,- til turen. Derfor har familien besluttet, at han får de tusind kroner, så han kan tage på sommerferie med kæresten.

Ingen studietur senere

De 64 elever skal ikke forvente at komme studietur, når lærer-lockouten er ovre. Eksaminerne kommer i første række.

-  Vores primære opgave, det er at kvalificere eleverne til den her prøve til sommer. Det vil sige, når lockouten er slut, så har vi fuldt fokus på at gøre, hvad vi kan for, at eleverne kan blive gjort klar til både de skriftlige og de mundtlige prøver her til sommer, siger Per Gjerring.

For Mikkel Sødorf der er eksamensbeviset da også vigtigere end en studietur.

- Så vil jeg helst i skole og få klaret alt det her end at komme på tur, siger Mikkel Sødorf.

Nu da han ikke skal til Prag på søndag, skal han ikke lave så meget andet end at spille Playstation og hygge sig med kæresten.

- Jeg skal bare spille FIFA, og så skal jeg hjem til min kæreste hele ugen. Det er stort set, hvad jeg laver her i lockouten, siger Mikkel Sødorf.

Skoleleder Per Gjerring har taget kontakt til Kalundborg Kommune for at høre, om de har mulighed for at hjælpe, så eleverne kan få deres penge tilbage.