¨

Storebælt klar til flere biler

Foto: TV ØST

Sund og Bælt mener sagtens, at Storebæltsbroen kan klare en ekstra belastning, hvis færgeruten Århus-Kalundborg lukker. Kalundborgs borgmester beskylder selskabet for at fifle med tallene.

Det statsejede selskab Sund og Bælt, som administrerer Storebæltsbroen, er klar til at få flere biler over broen, hvis færgeruten mellem Kalundborg og Aarhus lukker.

Det skriver Kalundborg Folkeblad.

- Vores estimat er, at trafikken på Storebælt kun vil stige med en procent, hvis Kalundborg-Aarhus lukker. Vi har omkring 29.000 biler på Storebælt om dagen. Om vi skal have 350 lastbiler mere, det er ikke den store forskel, siger markedsdirektør i Sund og Bælt Søren Vikkelsø til Folkebladet.

Kalundborgs borgmester Martin Damm (V) mener, at Sund og Bælt fifler med tallene.

- Når han siger trafikken stiger med en procent, så er det jo ikke den tunge trafik, han taler om. Så er det jo, fordi han regner alle bilerne med, lyder det fra borgmesteren.

Martin Damm peger på, at Sund og Bælt har store interesser i, at færgen mellem Kalundborg og Aarhus lukker.

- Så er der ingen konkurrence på den tunge trafik mellem landsdelene. De får indtjeningen, og trafikknuderne opstår et andet sted end hos dem, nemlig på Vestfyn og i trekantskantsrådet, hvor der allerede i dag er problemer, siger han til Folkebladet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App