Stor charmeoffensiv: Region vil lokke læge til Sejerø

Sejerø vil fra sommer mangle en læge. Derfor er Region Sjælland gået på jagt efter kandidater, der kan tilse øens cirka 335 beboere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Beboerne på den nordvestsjællandske ø Sejerø, er på nuværende tidspunkt godt dækket ind, hvis de bliver syge. Men til sommer vil øen mangle en praktiserende læge.

Derfor er Region Sjælland nu også gået ind i kampen om at finde en læge, der vil slå sig ned som øboer.

- Vi har lavet et opslag, fordi vi kommer til at mangle en læge til sommer. Det har vi slået bredt op for at gøre opmærksom på, hvad jobbet indebærer og med henblik på at komme i dialog med nogen, som går i overvejelser om en praksis, siger Christina Sjøberg Lundgren, praksis direktør i Region Sjælland.

Vi arbejder oftest helt frem til deadline for at få løst tingene. Vi er jo lige så optaget, som beboerne på Sejerø, af at finde en løsning, siger praksis direktøren

Ø-formand er nervøs for fremtiden

Formanden for Ø-udvalget på Sejerø, Ella Rasmussen, er dog nervøs for, at regionen ikke magter opgaven - men hun har alligevel tillid til, at man finder en kompetent kandidat, hvis det skal være.

- Jeg kan være meget nervøs for, at det ikke lykkes, det er jo et meget lille sted. Vi ønsker at få en læge, der er lige så kompetent, som dem vi har haft. Og jeg har virkelig tillid til, at man gør det ordenligt nu, siger hun.

- Vi har en fantastisk lille ø, og det vil være ærgerligt, at ødelægge det ved ikke at have en læge. Og vi bakker meget op om en kompetent læge, siger Ella Rasmussen.

Har ikke overvejet konsekvensen endnu

Det er vigtigt for både beboere på øen og for regionen at skaffe en læge til øen, det giver sig selv. Men som det er nu, så har Region Sjælland ikke gjort sig overvejelser om konsekvenserne, hvis det ikke skulle lykkes at skaffe en ny læge.

- Det er for tidligt at svare på. De (borgerne på øen, red.) skal selvfølgelige som alle andre borgere have et lægetilbud. Hvordan det kan blive skruet sammen, det kan vi ikke svare på nu. Det forudsætter, at vi foregriber situation. Så det kan jeg ikke svare på, men det er en opgave, vi må få løst på bedste vis, siger Christina Sjøberg Lundgren.

Hun mener, at de vil holde optimismen til det sidste, og man forventer, at det vil være muligt at finde en afløser.

Men det giver Ella Rasmussen dog ikke meget for. Hun nævner blandt andet, at sidst man stod uden læge på øen, der endte man med 14 dages vikariater i et halvt år.

- Et eller andet sted, så er deres nødplan at sende vikarer til os. Det gjorde de også sidst, vi ikke havde en ny læge. Det gjorde de i et halvt år, efter den læge vi havde i 30 år stoppede. Jeg kunne godt være nervøs for, at det bliver for dyrt for Region Sjælland, og hvor lang tid kassen kan holde til den løsning, siger Ella Rasmussen.

Et eller andet sted, så er deres nødplan at sende vikarer til os. Det gjorde de også sidst, vi ikke havde en ny læge.

Nuværende læge skal videre

Årsagen til, at den nuværende læge trækker stikket på Sejerø, er, fordi hun vil tilbage på Sjælland og nærmere familien.

Det er en beslutning, man selvfølgelig respekterer, kommer det fra Christina Sjøberg Lundgren. Derfor har man også deadline til sommer, og vil ikke forsøge at fastholde den nuværende læge, til man har fundet en afløser.

- Vi arbejder oftest helt frem til deadline for at få løst tingene. Vi er jo lige så optaget, som beboerne på Sejerø, af at finde en løsning, siger praksis direktøren.

Man har blandt andet fået henvendelser fra lægestuderende, som er interesseret, og man kigger også efter nyuddannede, som kunne være interesseret i at åbne en praksis.

Vi er meget kede af, at skulle undvære vores læge Susanne la Cour. Hun har været rigtig god, siger Ella Rasmussen

Takker for god tjeneste, men er nervøs for nyes kompetencer

Ella Rasmussen takker for den tid, man har haft med Susanne la Cour og respekterer også beslutningen.

- Vi er meget kede af, at skulle undvære vores læge. Hun har været rigtig god, siger Ella Rasmussen.

Hun er dog bange for, at man ikke finder en lige så kvalificeret person næste gang.

- Vi havde en læge i 30 år, som vi desværre måtte sige farvel til, og nu Susanne la Cour. Man kan frygte, at vi ikke er lige så heldige næste gang. Men jeg har tillid til, at Region Sjælland finder en kvalificeret person, for de har ikke råd til at lade være, siger formanden for Ø-udvalget.

Det er med henvisning til, at øen i lange perioder, og særligt om sommeren, er beboet af mellem 2.500-3.000 personer, som alle skal kunne få god behandling. Så derfor har man ikke råd til at sænke det faglige niveau.


Nyhedsoverblik