Stor bygning ved Egmarke Gods brændt ned til grunden: Slukningsarbejdet er afsluttet

Siden fredag aften har brandvæsenet arbejdet på højtryk med at slukke en brand i en stor kornbygning ved Egmarke Gods. Nu er arbejdet overstået.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Klokken 23.09 fredag aften fik Vestsjællands Brandvæsen en melding om storbrand på Egemarke Gods. Siden har brandmænd på stedet kæmpet med flammerne.

- Vi har haft en pause på tre timer i formiddags og ellers har vi arbejdet på højtryk siden fredag aften, siger Jan Clausen, der er indsatsleder hos Vestsjællands Brandvæsen.

Bygningen stod ikke til at redde

Det var en stor bygning med kornlager og korntørreri, der var brudt i brand.

quote Problematikken er, at træet er bortbrandt, så der er stor risiko for at få noget i hovedet, når man kommer derind

Jan Clausen, indsatsleder hos Vestsjællands Brandvæsen

- Der går ti minutter efter jeg landet, hvor man kan konstatere, at det brænder over det hele, og bygningen ikke står til at redde, siger Jan Clausen fra Vestsjællands Brandvæsen.

Det er en lade med fire porte åbninger og to døre, man kan komme ind af.

- Problematikken er, at træet er bortbrandt, så der er stor risiko for at få noget i hovedet, når man kommer derind. Så det har været udvendig slukning, fortæller indsatslederen.

- Der er for store risici.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
 
Foto: Jens Nielsen

Lørdagens indsats er gået med at slukke gløder

Brandvæsenet satte massivt ind med det samme.

- Vi ligger ud med vores første sprøjtning, som skal beskytte en halmlade med 1000 baller halm i umiddelbar nærhed af laden med korn. Dernæst beskytter vi en bygning på den modsatte side.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
 
Foto: Jens Nielsen

Lørdag tidlig morgen havde brandvæsenet fået delvis bugt med flammerne. Der manglede dog stadig nogle reder af gløder, der lå rundt omkring. Derfor besluttede Vestsjællands Brandvæsen lørdag morgen at tilkalde frivillige til at hjælpe med arbejdet.

- Der lå nogle gløder hist og her, fordi det hele er faldet sammen. Det har vi afsluttet nu, siger indsatsleder Jan Clausen.