Stilladsarbejdere i protest: Blokerer adgang til byggeplads

Flere stilladsarbejdere blokerer tirsdag adgangen til en byggeplads ved Asnæsværket nær Kalundborg. Problemet er et polsk stilladsfirma.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Cirka 60 stilladsarbejdere fra Vestsjællands Stilladsklub var tirsdag morgen mødt op til en faglig aktion ved varmeværket Asnæsværket nær Kalundborg.

Ifølge stilladsklubben arbejder det polske stilladsfirma In-Tech på byggepladsen, hvor den nye blok 6 opføres, og de polske stilladsarbejdere vil ikke fremvise hverken lønsedler eller kursusbeviser.

quote Vi har været i dialog med firmaet siden maj uden at komme et skridt videre, derfor blokerer vi nu adgangen

Jeppe Rasmussen, bestyrelsesmedlem i Vestsjællands Stilladsklub

Derfor blev de polske stilladsarbejdere nægtet adgang til byggepladsen.

- Vi har været i dialog med firmaet siden maj uden at komme et skridt videre, derfor blokerer vi nu adgangen for deres medarbejdere, siger Jeppe Rasmussen, bestyrelsesmedlem i Vestsjællands Stilladsklub.

Artiklen fortsætter under billederne.

Stilladsarbejderne frygter løndumping.
Stilladsarbejderne frygter løndumping.
Foto: Jens Nielsen - TV-Kalundborg
 
 
Foto: Jens Nielsen - TV-Kalundborg

- I dag har vi afvist fem stilladsarbejdere, tilføjer han.

De danske stilladsarbejdere håber på en dialog med det polske firma i løbet i af dagen, ellers vil blokaden fortsætte til ud på eftermiddagen.

Byggeri til en værdi af 1,2 milliarder kroner

Det er det svenske firma Valmet, som har byggeriet af Asnæsværkets Blok 6 i hovedentreprise, og dem som har lavet aftale med det polske stilladsfirma.

Artiklen fortsætter under billedet.

Stilladsarbejderne frygter løndumping.
Stilladsarbejderne frygter løndumping.
Foto: Jens Nielsen - TV-Kalundborg

Udbygningen af Asnæsværket forventes at koste 1,2 milliarder kroner.

Bag projektet står energivirksomheden Ørsted, medicinalvirksomheden Novo Nordisk og bioteknologivirksomheden Novozymes samt det kommunalt ejede aktieselskab Kalundborg Forsyning.

Ørsted: En ulovlig blokade

Hos Ørsted er man overrasket over dagens blokade foran Asnæsværket.

- Vi er overraskede over, at stilladsklubben laver en ulovlig blokade i dag. Vi har en god og tæt dialog med fagforeningerne, i dette tilfælde 3F, hvor spørgsmål drøftes, og vi sammen finder gode løsninger på udfordringerne. Det sætter vi meget pris på, og vi mener, at det er i alles interesse, siger Ole Thomsen, produktionsdirektør for Ørsteds kraftværker, og tilføjer:

- Stilladsklubben blokerer i dag en virksomhed, der er organiseret i Dansk Byggeri, og vi ved, at der inden blokaden i dag allerede var aftalt et møde mellem 3F og Dansk Byggeri, hvor de to parter på torsdag skal drøfte løn- og arbejdsforhold. Vi kræver af alle vores leverandører, at deres medarbejdere samt eventuelle underleverandører arbejder under overenskomstlignende forhold, og vi har tilbudt at mødes med 3F og en talsperson fra stilladsklubben og høre deres synspunkter.