¨

Stillads-arbejdere blokerer Novo Nordisk

Foto: TV ØST

En gruppe stilladsarbejdere blokerer onsdag morgen Novo Nordisk i Kalundborg. De protesterer mod manglende overenskomster.

En strid om overenskomster fører onsdag morgen til, at stilladsarbejdere fysisk forhindrer medarbejdere fra det tyske firma ESG i at møde på arbejde.

De skulle onsdag rive et stilads ned på området.

Mens de medarbejdere, ESG normalt har ansat, er dækket af gode løn- og arbejdsvilkår, så er en gruppe medarbejdere, der hentes ind ved spidsbelastninger, ifølge de blokerende stilladsarbejdere ikke lønnet og sikret ordentligt.

- Vi vil ikke acceptere løndumpning. Arbejde her i Danmark skal foregå på ordentlige vilkår, siger Thomas Ravn fra Stilladsarbejdernes Vestsjællandsklub.

Stilladsarbejderne og ESG har tidligere været i konflikt i Aarhus i forbindelse med et arbejde ved forbrændingsanlægget Studstrupværket. Da blev der indgået en overenskomst mellem ESG og 3F – men da den danske formand for selskabets stilladsarbejdere endnu ikke har underskrevet overenskomsten er den formelt endnu ikke gældende.

Ifølge TV ØSTs rapporter på stedet, så foregår blokaden i al fordragelighed, og de blokerende havde også taget kaffe med til medarbejderne fra ESG.

En politipatrulje kiggede i løbet af morgenen forbi stedet – men kørte med det samme videre fra stedet.

02:37 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App