Stak af fra politiet to gange: Havde våben og stoffer i bilen

Politiet ville sigte en 24-årig mand for besiddelse af hash, men det gjorde ham sur og aggressiv. Han valgte derfor at flygte fra politiet – to gange.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En patrulje fra Midt- og Vestsjællands Politi valgte torsdag aften, klokken 22:43, at kontrollere en parkeret varebil på en p-plads på Bredgade i Kalundborg.

Bilen lugtede kraftigt af hash, og derfor mistænkte politiet en 24-årig mand fra Kalundborg for at være i besiddelse af hash. De viste sig at have ret.

Manden var i besiddelse af 37 gram hash, og blev derfor sigtet for besiddelsen. Det faldt tilsyneladende ikke i god jord hos den 24-årige, for han begyndte straks at blive sur og aggressiv.

Før man kunne nå at sige ”anholdt” valgte manden at tage flugten. Han stak af til fods mod Vænget, men blev indhentet igen af politiet. Her kunne de så anholde manden, men igen var han ikke helt tilfreds med situationen.

Stak af anden gang

Han modsatte sig anholdelse, hvilket resulterede i, at politiet måtte bruge peberspray for at pacificere ham. Herefter kunne de give manden håndjern på. Eftersom peberspray er noget kraftigt sprøjt, så ville politibetjentene skylle den 24-åriges øjne og sanere ham.

Mens politiet var i gang med saneringen af den anholdte, lykkedes det ham endnu en gang at flygte. Han løb afsted med håndjernene på ned af ad Kordilgade via Møllestræde til Møllebakken. 

Igen blev manden indhentet og denne gang lykkedes det politiet af bringe manden med på politistationen til afhøring.

Fandt våben i bilen

Da politiet ransagede den anholdtes bil fandt de både en dolk og en totenschlæger, som begge er omfattet af våbenloven.

Derfor blev den 24-årige mand fra Kalundborg ikke bare sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. Han blev også sigtet for besiddelse af våben, for straffelovens bestemmelser om at forhindre en anholdelse og samme lovs bestemmelser om som anholdt at flygte fra politiet.

Den 24-årige viste sig at være påvirket og har overnattet hos politiet. Han er fredag formiddag blevet afhørt og kan nu vente en indkaldelse til restmøde.