¨

Sparetider truer Synscenter Refsnæs ved Kalundborg

Foto: TV ØST

Synscenter Refsnæs ved Kalundborg er ansvarlig for undervisning af danske blinde og svagtseende børn. Nu hjemtager kommunerne flere af børnene for at spare - uden at sende nye afsted. Det betyder, at stedet er truet af lukning.

De seneste uger har vi fortalt, at afdelinger på det Epilepsihospitalet Filadelfia er lukningstruet på grund af besparelser - nu er turen kommet til Synscenter Refsnæs ved Kalundborg. Et landsdækkende tilbud til blinde og svagtseende.

- Der findes intet andet sted i landet for børn og unge blinde og svagtseende, fortæller centerleder på Synscenter Refsnæs Kenn Steen Andersen.

Alligevel trækker kommunerne børnene hjem uden nye kommer til - nu er stedet truet på livet.

Efter kommunalreformen er det nemlig blevet dyrere for kommunerne at sende børn til Refsnæs - nu hjemtager de dem uden at sende nye afsted - alene i år betyder det besparelser på 20 millioner eller 25 procent - dette samme skal spares i 2012 til 14 hvis der ikke sker ændringer.

I følge regionsrådsmedlem Kirsten Devantier (V) kunne man have forudset, at det ville ende sådan efter kommunalreformen.

- Det er en anden takst, man betaler i dag. Før betalte man en grundtakst. I dag betaler kommunen hele taksten. Og det er en høj pris. Derfor er der måske nogle kommuner, der mener, de kan gøre det ligeså godt derhjemme, og det er ikke altid, det kan lade sig gøre, for Syncenter Refsnæs er en meget højtspecialiseret institution, siger Kirsten Devantier.

 

05:28 Luk video

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App