Sparer på de ældre

56 stillinger skal spares væk på ældrepleje i Kalundborg kommune. Det kommer ikke til at gå ud over de ældre, siger socialudvalgets formand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg bliver bange for at blive gammel, for man bliver jo ikke passet. Sådan siger Lise Døj, da TV2 Øst i dag møder hende på gågaden i Kalundborg.

Det er de bebudede besparelser på ældreplejen i Kalundborg, der får sindene i kog i byen. - Det er hver gang. Hver evig eneste gang, at det er de ældre, det går ud over, og det kan vi ikke være bekendt, siger Lise Grønholt.

Formanden for socialudvalget i Kalundborg kommune er ellers godt tilfreds med at kunne skære 56 stillinger bort. Alle centerchefer på plejecentrene er blevet spurgt, hvor mange medarbejdere, de mener, at de kan undvære. I alt er det blevet til 56, og det er det tal, som socialudvalget tager med til økonomiudvalgsmødet i aften.

- Det kan jo ikke nytte noget, at vi siger at der skal spares 87 stillinger, hvis det ikke er realistisk. Nu har vi spurgt lederne af plejecentrene og hjemmeplejen, hvad de mener er realistisk, og så er det det, vi går videre med, siger en godt tilfreds Marianne Madsen (SF) til TV2 Øst.

Meningen er, at der skal skæres ned på det administative og ikke på kontakten til de ældre. Og selvom både socialudvalgsformanden og chefen for Nyvangsparken, Susan Skeel Olsen, der kun har ros til overs for politikernes fremgangsmåde, ikke mener, at de ældre i nævneværdig grad kommer til at mærke nedskæringerne, så er  formanden for ældrerådet i Kalundborg, Anders Villadsen, mildt sagt ikke imponeret.

- Det er ynkeligt. Det er uværdigt og ikke humant. Plejen fungerer ikke optimalt som det er i dag, hvordan skal man så kunne forestille sig, at det ikke vil blive værre af at skære 56 stillinger, siger han i dag.