Sommerlejr giver børn bedre selvværd gennem vandkamp og mental styrketræning

61 børn og unge bruger deres første uge af sommerferien på Høng Efterskole, hvor de deltager i en sommerlejr med fokus på fysisk og mental styrke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg synes, der er flere, der skulle komme. Det er altså megasjovt.

Ordene er Bilal El Zeftawys, og han taler om den sommerlejr, han og 60 andre børn og unge mellem 10 og 16 år bruger den første uge af deres sommerferie på.

quote Man lærer mange at kende. Det er det fedeste ved det

Bilal El Zeftawy, København

Lejren ved navn S-camp har fokus på de fire S'er selvtillid, selvværd, sundhed og styrke, og den foregår på Høng Efterskole, hvor de mange piger og drenge skal bruge den næste uge på fodbold, mental styrketræning og vandkamp.

- Vi vil gerne vil give børnene en rigtig god dag i sommerferien. Formålet her på S-camp er at lave en masse aktiviteter kombineret med noget personlig udvikling. Så det er hovedformålet at give børnene sådan en god uge i sommerferien, hvor de får lidt med hjem, fortæller Frederikke Thorup, der er campleder.

- Alle kan være med. Alle, der har lyst til at få en fed uge sammen med andre jævnaldrende og har lyst til at udvikle sig personligt og lave en masse sjove aktiviteter.

VIDEO: Kom med et smut til S-camp i Høng.

 

Får nye venner med det samme

Det er andet år, at der er S-camp i Høng, og der er også en fælles camp-dans, fredagsfest og konkurrencer på programmet. Og allerede én dage inde i lejren, har de 61 børn fundet hinanden.

- Det er sjovt, og det er hyggeligt. Man lærer mange at kende. Det er det fedeste ved det. Også at vi alle sammen efter så kort tid er blevet så gode venner, siger Bilal El Zeftawy.

Artiklen fortsætter under billederne. 

Bilal El Zeftawy er stor fan af sommerlejren. 
Bilal El Zeftawy er stor fan af sommerlejren.  Foto: Arkivfoto

Og netop det med at få nye venner er et af hovedformålene med campen, fortæller Frederikke Thorup.

- Når ugen er gået, håber jeg, de har fået en masse gode, nye venner, og jeg håber, de har udviklet sig lidt personligt og har fundet ud af, at de er gode, lige som de er. At de bare har haft en kanon uge og har hygget sig lige så meget som vi instruktører også gør, siger hun.

S-camp koster 2995 kroner for en uge med fuld forplejning.