¨

Sommerhus til demente en succes

Foto: TV ØST

Et lejet sommerhus har været med til at forsøde livet for Kalundborg Kommune, der nu vil lade projektet fortsætte i år.

Kalundborg Kommunes projekt om at give demensramte borgere meningsfyldt samvær og aktiviteter har været en stor succes. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Sidste år lejede den et stort sommerhus til projektet. Til sommerhuset hører der blandt andet garage og værkstedsrum, og der er plads til 16 borgere om ugen fordelt på to dage.

Her og nu livskvalitet er øget

Indsatsen består af forskellige aktiviteter som motion, praktisk arbejde i hus og have, håndværksaktiviteter med reparation af forskellige ting som motorer samt øvrige aktiviteter såsom gåture, hygge, spil og oplevelser.

Indsatsen er udført af medarbejder fra Kompetencecenter for Demens i samarbejde med de kommunale demenskonsulenter. Målet med indsatsen er at give meningsfyldt samvær og aktivitet ud fra den enkeltes behov samt hverdagsrehabilitering og motion.

- Indsatsen har været en stor succes for de borgere, der har været omfattet af projektet, med-arbejderne oplever bllandt andet, at flere af de deltagende nu kappes om at cykle længst på motionscyklerne og at slå hinanden i skak. Der er ingen tvivl om, at deltagernes 'Her og nu livskvalitet' er øget væsentligt, siger Ole Glahn, formand for Sundheds og Ældreudvalget i Kalundborg Kommune.

Projektet fortsætter i 2015

Aktivitetstilbuddet er sat i gang for midler, som Kalundborg Kommune har fået bevilliget fra puljen til løft af den kommunale indsats på ældreområdet i 2014.

Som en del af de aktiviteter, der er igangsat, er aktivitetstilbuddet for demensramte borgere med særlige behov, eksempelvis demensramte borgere tidligt i forløbet, yngre og borgere med atypisk forløb. Denne gruppe borgere har særlige behov, som ikke dækkes af de eksisterende dagtilbud.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App