¨

Somaliere advarer mod at betale løsepenge

Foto: TV ØST

Somalisk borgmester og chef for lokal antipiratenhed advarer mod at betale løsepenge for danske gidsler fra Kalundborg.

Hold jer fra at betale løsepenge. Sådan lyder opfordringen til den danske regering og familien til de danske gidsler i Somalia.

Det er to centrale somaliske aktører, der kommer med budskabet, mens syv danskere holdes fanget, efter at deres sejlbåd blev kapret.

Said Adam Ali, borgmester i kystbyen Bandarbeyla, hvor gidslerne skulle befinde sig, siger til B.T.:

- De må absolut ikke give piraterne penge for at løslade gidslerne. Det vil bare opmuntre piraterne til at blive ved med at kidnappe udlændinge, fordi de får penge ud af det.

- Kontakt i stedet de lokale myndigheder i Puntland, så vi kan forhandle med piraterne uden at give dem penge.

Borgmesterens argumenter om at undlade at betale løsepenge støttes af chefen for Puntland-regionens antipiratenhed, Abdirizak M. Ahmed.

- Vi har sagt til den danske regering, at de ikke skal betale piraterne. Vi fjerner noget af fundamentet for pirateri, hvis alle lande stopper med at betale løsepenge og overlader forhandlingsarbejdet til os lokalt.

- Det vil desuden gøre vores arbejde nemmere over for piraterne, hvis de ved, at der ingen penge er at hente.

- Vi har desuden meddelt regeringen i Danmark, at de på ingen måde skal forsøge at befri gidslerne med magt, da det kan ende med at gå galt, siger Abdirizak M. Ahmed til B.T.

I Udenrigsministeriet bekræfter man, at Abdirizak M. Ahmed ved, hvad han snakker om.

- Han er en af de seriøse kræfter i Puntland-regionen, som vi samarbejder med, siger Thomas Winkler fra Udenrigsministeriet til B. T.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App