¨

Soldat begravet

Kirken var fyldt til sidste plads og flere måtte følge med på en storskærm i et telt nær kirken, da konstabel Rune Westy Zacharias Nielsen blev begravet fra Ubberup Valgmenigheds Kirke.

Under en fodpatrulje i nærheden af patruljebasen Barakzai den 31. oktober blev den 22-årige konstabel hårdt såret af en improviseret sprængladning. Kammeraterne ydede straks førstehjælp, og han blev hurtigt evakueret til felthospitalet i Camp Bastion. Kammeraternes hurtige handling på stedet og lægernes professionelle indsats gjorde det senere muligt at sende ham hjem til Danmark til videre behandling. Men til trods for intensiv behandling på Rigshospitalet i København stod hans liv ikke til at redde.

Kisten blev båret af Rune Westy Nielsens far, fem nære pårørende og to af Runes gruppekolleger. Familien havde ønsket en begravelse med militært islæt, så kolleger fra både Antvorskov Kaserne og Bornholm deltog i begravelsen.

Rune Westy Zacharias Nielsen tilhørte 2. spejderdeling i 2. Lette Opklaringseskadron, som er opstillet på Bornholm og er en del af Gardehusarregimentet.
/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App