Søn af offer i brutal drabssag: - Man kan aldrig lægge det bag sig

Selvom Landsretten i dag har afgjort både skyldsspørgsmål og strafudmåling i en brutal drabssag står de pårørende tilbage med et uerstatteligt savn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tirsdag blev der sat et juridisk punktum i den bestialske sag fra Vestsjælland om drabene på møntsamler Kiehn Georg Andersen og pensionist Poul Frank Jørgensen.

To mænd – 37-årige Stefan Lawaetz Danielsen og 46-årige Søren Elo Pedersen – blev af et nævningeting ved Østre Landsret begge fundet skyldige i drabene, for hvilket de blev idømt lovens strengeste straf. Fængsel på livstid.

quote De kan få et kram i fængslet og få besøg. Det kan vi ikke.

Jack Andersen, søn af drabsoffer

Afgørelsen har været længe ventet for Jack Andersen. Han er søn af afdøde Kiehn Georg Andersen, og i dag var han mødt op i Østre Landsret for at høre domsafsigelsen.

- Det har været hårdt. Specielt for mig og min familie. Det kan godt være, at de (tiltalte, red.) har fået livstid, men de kan få et kram i fængslet og få besøg – men kan vi det (af min far, red.)? Nej, det kan vi ikke, sagde Jack Andersen i dag efter retsmødet til TV2 ØST.

- Og ens børn vil også spørge på et tidspunkt. De ved jo ikke 100 procent, hvad der er sket med farfar.

Holder fast i minderne

Det var tilbage i april 2019, at møntsamler Kiehn Georg Andersen blev dræbt i sit hjem i Ruds Vedby. Efterfølgende blev hans lig dumpet i en grusgrav.

To måneder senere blev Poul Frank Jørgensen dræbt i sit hjem i Vemmelev. Kort tid efter blev de to nu dømte drabsmænd anholdt.

I sommeren 2020 blev Stefan Lawaetz Danielsen og Søren Elo Pedersen idømt fængsel på livstid i Retten i Næstved – en afgørelse som de dog begge valgte at anke til landsretten.

Kiehn Georg Andersen + Poul Frank Jørgensens hus
Læs også
To mænd idømt fængsel på livstid for brutale drab
Kiehn Georg Andersen + Poul Frank Jørgensens hus
Læs også
To mænd idømt fængsel på livstid for brutale drab

For de pårørende blev det dermed til yderligere næsten to og et halvt år med uvished, fortæller Jack Andersen i dag:

- Man kan aldrig lægge det bag sig. Men det er også derfor, jeg ikke har været her (til alle retsmøderne, red.) – for jeg har talt med psykologer, som har sagt; lad være med at rippe for meget op i det.

For Jack Andersen handler det nemlig om at huske sin far, for den han var:

- Lige nu husker jeg min far, som han var, og minderne – og ikke det grusomme, der hændte ham. Men det vil altid ligge i baghovedet, hvad der er sket.