Snescooter-ulykke: Selskab godkender egen sikkerhed

Det var et hændeligt uheld, der var årsag til dødsulykken på snescooter, der kostede en 18-årig gymnasieelev fra Ubby livet, siger firmaet bag turen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sikkerhedsproceduren blev fulgt, da en 18-årige gymnasielev fra Danmark omkom i en snescooter-ulykke i Sisimiut. Det oplyser direktøren i Sirius Greenland, der stod for afviklingen af elevernes snescootertur lørdag til Grønlandske KNR.

- Der var jo fuld sikkerhedsinstruktion på, der var en introduktionsvideo på og de havde fået køreteknisk kursus forud for at køre ud i tærrenet, hvor de havde været ude på en øvebane, siger Bo Lings, direktør i Sirius Greenland.

Den 18-årige gymnasieelev fra Allikelund Gymnasium i Kalundborg var sammen med 16 andre gymnasiekammerater på skoleophold i GUX Sisimiut.

Ulykken skete lørdag eftermiddag på ruten fra Sisimiut mod Kangerluarsuk Tulleq.

Godt føre til turen

Selskabet Sirius Greenland stod for turen, og direktøren fortæller, at der var godt føre og at der var fine vejrforhold.

- Der kører de på et fladt lige stykke, lige efter en sø, og der forulykker den ene af dem. Der er ikke rigtig nogen fornuftig forklaring på, hvorfor han vælter, fordi det er jævnt og fladt terræn, siger direktør Bo Lings til KNR.

Eleverne havde hjelm på, og de kørte omkring 40-50 kilometer i timen med en guide foran gruppen, siger direktøren, der betegner ulykken som meget uheldig.

- Vi er meget berørte af det. Selvom vi synes, at vi har gjort det, vi skulle i forhold til sikkerheden, så er det meget svært ikke at føle en eller anden form for ansvar for det, der er sket, siger Bo Lings, der sammen med rektoren roser beredskabets indsats for at hjælpe de ramte:

- Eleverne blev samlet i kommunens familiebehandlingscenter, hvor der blev tilbudt psykologhjælp til elever, lærere, frivillige og firmaet, der har været involveret, siger rektor Poul V.B. Jensen fra KTI/GUX Sisimiut.

Læs mere om sagen hos KNR her.