Slog og afpressede for penge - tre mænd dømt for afpresning

Det kostede tre mænd fem måneders ubetinget fængsel, at de udsatte tre andre unge i Kalundborg for afpresning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tre unge mænd på 18, 20 og 22 år blev torsdag idømt fem måneders ubetinget fængsel for flere tilfælde af afpresning i Kalundborg. Det afgjorde retten i Holbæk.

Mændene blev anholdt og fængslet i november sidste år. Forud var gået en efterforskning, hvor det havde været svært for politiet at få de forurettede til at stå frem, det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

- Der er tale om en sag, hvor de dømte kunne begå deres kriminalitet uden at ofrene havde lyst til at anmelde det. Derfor er vi godt tilfredse med, at det nu lykkedes for os at stille dem til regnskab og få dem dømt, siger kriminalassistent Per Hansen fra politiet i Kalundborg.

De tre mænd blev tilsammen dømt for flere forhold.

I det ene forhold var en ung mand fra lokalområdet i Kalundborg over sociale medier blevet presset til at betale 5.500 kroner. Han blev desuden truet med ud på en køretur med det formål at presse ham til at betale yderligere 10.000 kroner.

quote Der er sendt et signal om, at man ser strengt på den kriminalitet, de har begået

Janus Kærgaard, anklager, midt- og Vestsjællands Politi

I det andet forhold forsøgte de af flere omgange at få en anden ung mand til at betale dem penge. Ved to forskellige lejligheder blev han dels tildelt et slag med flad hånd og dels tvunget ind i en bil. Desuden tvang de ham til at være i kontakt via Snapchat, så de kunne lægge yderligere pres på ham.

- Det var vores påstand, at der var tale om mere systematisk afpresning, så de tre mænd skulle dømmes for afpresning af særlig grov beskaffenhed. Det fandt retten ikke bevist, men med den ubetingede frihedsstraf til de unge mænd er der sendt et signal om, at man ser strengt på den kriminalitet, de har begået, siger anklager ved Midt- og Vestsjællands Politi Janus Kærgaard.

Læs også
Tre anholdt for afpresningssag: Politi mørklægger sag
Læs også
Tre anholdt for afpresningssag: Politi mørklægger sag

To af mændene modtog dommen, mens den tredje valgte at udbede sig betænkningstid i forhold til, om han vil anke dommen.

En fjerde mand sidder stadigt fængslet i sagen. Hans sag har endnu ikke været ved retten.