Slagelse tiltrækker turister som aldrig før

Ifølge nye tal strømmer turisterne til det vestsjællandske som aldrig før. Både Slagelse og Kalundborg giver turismesamarbejde æren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Turisterne strømmer tilsyneladende til Slagelse som aldrig før. Ifølge turistsamarbejdet VisitVestsjælland viser de nyeste tal, at 11.000 flere turister besøgte Vestsjælland fra januar til maj i år i forhold til samme periode sidste år.

Slagelse og Kalundborg Kommune gik ind i et samarbejde om VisitVestsjælland for to et halvt år siden, men ud fra antallet af besøgende i 2014 har der aldrig været flere turister i Slagelse, lyder det.

En lille triumf som de to kommuner tilskriver samarbejdet om turisterne.

- At vi gik med i Visitvestsjælland har vist sig, at være den helt rigtige beslutning. Det har betydet, at vi har fået styrket vores markedsføringsindsats, og den øgede indsats har helt sikkert medvirket til, at mange flere turister har opdaget, hvor dejligt der er her på Vestsjælland, siger formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget Troels Christensen (I).

Også filmen ”Verdens mest afslappende film”, hvor man ser rolige billeder fra Vestsjælland, har gjort sit indtryk i Danmark og udlandet. Filmen er vist over en halv million gange på YouTube og var en del af en kampagne, som også Sorø Kommune deltog i. Fra årsskiftet træder Sorø Kommune formelt ind i samarbejdet omkring VisitVestsjælland.

- At Sorø nu også vælger, at gå med i samarbejdet er et bevis på, at Visitvestsjælland er en succes. De skal også være meget velkomne, for det er med til at styrke os alle, og det betyder, at vi får flere resurser til at markedsføre hele regionen, siger tidligere borgmester og medlem af Kultur-, Turisme- og Fritidsudvalget Lis Tribler (A).