Skypumpe set på Sjælland

Flere borgere så i aftes en skypumpe ud over Kalundborg Fjord. - Jeg har aldrig set så stor en skypumpe før, fortæller en seer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regn og torden ramte i aftes Kalundborg. På et tidspunkt kom der også hagl. Og lige lidt efter kom en skypumpe forbi ude på fjorden.

- Den var meget stor til at starte med, og så lignede det, at den gik ind over det, der hedder Møllebakken, fortæller Steffen Kristensen, som så skypumpen inde fra byen og som har sendt foto og video ind til TV2 ØST.

Skypumpen var at se omkring klokken 19.

Pumpe sugede vand op
Christian Lind bor tættere ved fjorden og kunne også se, at skypumpen hev havvand op.

- Det var ret imponerende. Jeg har aldrig set så stor en skypumpe før. Det lignede, at den hev vand 40-50 meter op i luften, fortæller han til TV2 ØST.

Christian Lind fandt sit kamera frem og har taget nogle af de fotos, man kan se i billedgalleriet øverst her i artiklen.

- Det er storslået, det vil jeg sige. Det er ret fantastisk, siger Christian Lind.

Ifølge Danmarks Meterologiske Institut giver denne uges vejr gode ingredienser til skypumper: kølig luft og sommervarmt hav er nemlig det, der får skypumper til at dannes.

- Skypumper dannes hyppigt, når kold luft i højden strømmer ud over et sommeropvarmet hav. På den måde kan der opstå en temperaturforskel på mere end 40 C mellem havoverfladen og luften i 5 kilometers højde det giver en meget ustabil atmosfære, hvor kraftige skydannelser har gode betingelser. Disse vinde blæse rmod hinanden - de konvergerer - og giver mulighed for dannelse af skypumper, fortæller seniorklimatolog John Cappelen.