Skrotbunke på affaldsplads brød i brand

Onsdag eftermiddag gik der ild i et affaldsoplag på Vestsjællands Jernhandel i Svebølle ved Kalundborg. Branden er nu under kontrol.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En skrotbunke på Vestsjællands Jernhandel på Jorløsevej 33 i Svebølle ved Kalundborg brød onsdag eftermiddag i brand.

Kalundborg Brand og Redning modtog anmeldelse om branden klokken 13.45 og ankom kort efter til adressen, hvor de - foruden de almindelige brandbiler - anvendte hele 4 tankvogne til at hente vand.

- Vi har styr på det. Det er kun efterslukningsarbejdet, der står tilbage, og det er derfor bare et spørgsmål om et par få timer, før vi er færdige, siger Gerd Jürgensen fra Kalundborg Brand og Redning, der var indsatsleder på stedet.

Sundhedsskadelig røg

Branden var voldsom i begyndelsen og udviklede røg, der var sundhedsskadelig. Derfor udsendte politiet en advarsel, hvor beboere i en radius af 300 meter blev bedt om at søge indendørs og lukke døre, vinduer og ventilationsanlæg. Ifølge Gerd Jürgensen og politiet er beredskabsmeddelelsen dog afblæst igen.

- Røgen indeholdt blandt andet stoffet PVC, og det er jo ikke sundt at indånde, men borgerne kan frit færdes udenfor igen, siger han.

Det står endnu ikke klart, hvordan branden opstod.