Skole, elever og lærer fejrede 60-års jubilæum – simpelthen så hyggeligt

Raklev Skole ved Raklev nord for Kalundborg kunne i dag fejre sit 60-års jubilæum. Både den første klasse og nogle af lærerne var mødt op.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Året 1959 var året, hvor Dronning Margrethe blev student, den første Lego-klods blev sendt på gaden og den nye skole i Raklev åbnede.

Fredag blev det runde 60-års jubilæum markeret af nogle af dem, der var med på skolen fra første dag.

Blandt gæsterne der mødte op var blandt andet en gruppe elever fra 1. klasse årgang 1959 – og nogle af deres lærere.

- De ser ikke ud som jeg husker dem. Men det gør jeg jo heller ikke, siger Birgitte Randrup, der underviste klassen i blandt andet dansk, matematik og gymnastik.

- Det er simpelthen så hyggeligt at se dem igen. Det var en flok søde børn. Dygtige og velopdragne, faktisk. Vi så også hinanden for 20 år siden til 40-års jubilæet. Det er altså så sjovt, siger den tidligere lærer til TV2 ØST.

Artiklen fortsætter under billedet.

Fremmødet var stort, da Raklev Skole blev 60 år.
Fremmødet var stort, da Raklev Skole blev 60 år. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

 

Bedste minder fra frikvarter

Det var et rigtig fint efterår, da skolen åbnede. Den 6. september 1959 blev der målt 23 graders varme og delvist overskyet i Danmark. 60 år senere var der 17 grader varmt og masser af regn over den gamle skole.

 - Jeg har nok de bedste minder fra frikvarterne. Og fra gymnastik, siger Henning Larsen, der også var mødt op til jubilæet. Han var med i årgangen blandt de første elever på skolen, men kom først til klassen i 2. klasse. Han er glad for at se den gamle klasse igen.

- Det er skønt at se sådan en flok helt unge mennesker, der sidder her, smiler han, og peger hen mod gruppen af gråhårede klassekammerater.

- Jeg tror, at vi alle har forandret os. Men mest til det gode, siger han.