Skød tre på parkeringsplads: - Ligesom i Counter-Strike

Dobbeltdrab på parkeringsplads ved Meny i Kalundborg var hævn for kidnapning og ydmygelse af medlem af LTF, slår anklager fast med krypteret chat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- De har en video med vores bror, der græder, de sender den ud i dag.

- De skal bare dø.

- I morgen er det deres liv.

Sådan lød brudstykker af den meget ophidsede chat mellem en gruppe af ni personer, lige umiddelbart efter at det gik op for dem, at et medlem af gadebanden Loyal To Familia (LTF) var blevet kidnappet, gennembanket og ydmyget i Hvidovre af en rivaliserende bande på Vestegnen.

quote Jeg dræbte tre. Jeg tog tre, bror, ligesom Counter-Strike

Besked fra tiltaltes telefon

Den kidnappede mand var blevet filmet, mens han var blevet slået med jernrør og ankom til Hvidovre Hospital blandt andet med brækket kæbe, knækkede tænder og indre blødninger i hovedet.

Adgang til kommunikation blandt kriminelle

Anklagerne i sagen, Anja Lund Liin og Thomas Rasmussen, har mandag i Retten i Holbæk fremlagt en lang række chatsamtaler mellem profiler på det krypterede kommunikationsforum Sky-ECC. 

Her kommunikerede kriminelle indtil for nylig frit med hinanden på det, der af tjenesten selv blev kaldt verdens sikreste. Det var lige indtil fransk og hollandsk politi fik held til at bryde koden til tjenesten. 

Pludselig stod de med en stor mængde materiale fra hele verden. Noget af kommunikationen kunne de konstatere var dansk.

Det lykkedes betjente i Europol at koble materialet til dobbeltdrabet i Kalundborg, og således fik Midt- og Vestsjællands politi uventet hjælp i efterforskningen af sagen, hvor to lokale mænd fra Kalundborg ifølge anklagemyndigheden lokkede de tre ofre i den dødsfælde, der endte med at koste to af dem livet.

Læs også
To dræbt i skyderi i Kalundborg - købmand slog alarm
Læs også
To dræbt i skyderi i Kalundborg - købmand slog alarm


Den 17. november 2020 blev de, midt i åbningstiden, skudt ned på en parkeringsplads foran dagligvarebutikken Meny i Kalundborg. Ifølge anklagemyndigheden troede de tre ofre, at de skulle til Kalundborg for at købe våben. I stedet blev de skudt.

Ville tage hævn

To mænd på 21 og 24 år døde, de var begge skudt i hovedet og i munden. Det sidste skudoffer, en 20-årig mand, var i livsfare, men overlevede.

Seks mænd, alle i tyverne, sidder tiltalt for drab og medvirken til drab. De nægter sig skyldige. Fire af dem er ifølge politiet medlemmer af gadebanden Loyal To Familia. Derudover er fire andre personer sigtet i sagen.

I chattrådene, som anklagerne under mandagens retsmøde dokumenterede, kunne man se, at der fra den 30. oktober til 17. november 2020 bliver talt om at tage hævn for kidnapningen af LTF-medlemmet. 

Dels ved at slå de, der står bag kidnapningen, ihjel. Dels ved, at gerningsmændene til kidnapningen selv skal filmes, mens de ydmyges på brutal vis. Faktisk bliver der i chatten skrevet, at plan A er kidnapning, plan B er drab.

Det endte med plan B.

12 minutter efter drab: jeg tog tre

Anklager Anja Lund Liin har tidligere fremvist for nævningene, at det tog præcis 12 sekunder at slå to af ofrene ihjel og livsfarligt såre den tredje på parkeringspladsen på Nørre Alle i Kalundborg.

12 minutter efter at skuddene i Kalundborg var haglet ned over de tre mænd på 20, 21 og 24 år, er der igen en chat på Sky-telefonerne.

Anklagemyndigheden har dokumenteret, hvordan den ene af de krypterede telefoner, der er blevet kommunikeret på, følges ad med en af de tiltaltes telefoner. Når han bevæger sig et nyt sted hen, følger begge telefoner med. Det kan man, ifølge anklageren, se ud fra teledata.

Ligesom Counter-Strike

Det er en telefon, der vedrører den profil, der skriver, at han har skudt tre.

- Jeg dræbte tre. Jeg tog tre, bror, ligesom Counter-Strike (Computerspillet Counter-Strike, red.).

- Hahaha, dræbte tre mand lige før, bror, vi har vores hævn. De døde af min hånd.

Efterfølgende skriver profilen: - Jeg er lige med damen, bror.

En af de tiltaltes ekskæreste var kaldt ind mandag for at afgive forklaring i retslokalet i Herfølge, som Retten i Holbæk har lånt til sagen. 

Læs også
Anklager afspiller barsk video i dobbeltdrabssag
Læs også
Anklager afspiller barsk video i dobbeltdrabssag

Hun bekræftede, at hun var sammen med den tiltalte og en veninde den 17. november om aftenen. De hyggede sig og kørte tur. 

På et tidspunkt skrev en af hendes andre veninder til hende, at der var meget politi i Avedøre. På sin telefon kunne hun se, at der havde været skuddrab i Kalundborg.

Direkte adspurgt forklarede kvinden, at som hun husker aftenen, opførte den tiltalte sig helt normalt. De talte om, hvor Kalundborg mon egentlig lå. En af dem sagde, at det nok lå i Jylland.

Pårørende til dræbte græd under oplæsning

Selvom den tiltalte smilede og fnes, mens hans ekskæreste afgav forklaring under mandagens retsmøde, så var stemningen i retslokalet primært præget af de meget barske chattråde.

Læs også
Anklager kalder dobbeltdrab på parkeringsplads for ren likvidering
Læs også
Anklager kalder dobbeltdrab på parkeringsplads for ren likvidering


- Bror, gav X. (det ene offer, red.) lige i baghovedet. Pistolens mund ramte hans baghoved, mens han sad på røven efter flere skud i maven. Gav alle tre fem bønner hver. Jeg hullede alle sammen.

Flere nævninge så således direkte chokerede ud, da anklagerne oplæste de voldsomme beskeder, ligesom flere af ofrenes pårørende græd på tilskuerrækkerne.

Sagen fortsætter den 20. maj, der forventes dom i sagen i juni.